Rekonstrukcija Slavije počinje 15. juna

Rekonstrukcija Slavije počinje 15. juna

Obnova Trga Slavija počeće do sredine juna, a tender će biti objavljen sutra na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Otvaranje ponuda biće 12. maja. Istovremeno sa tenderom za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulavera oslobođenja, od Slavije do Autokomande, Direkcija za gradđevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisaće i javni konkurs za izgradnju fontane.

Rok za završetak čitavog posla je 155 dana, rekao je Vesić i dodao da, ako sve prema planu krene oko 15. juna, trebalo bi da bude završeno oko 15. novembra, objavljeno je na portalu Beoinfo.

“Posao mora da bude urađen hirurški precizno, u najkraćem mogućem roku i uz najmanje moguće smetnje ljudima. Sve je islanirano da izgradnja fontane ne ometa radove na Slaviji. Vrednost tendera za monumentralnu česmu i prostora oko nje je 1,8 miliona evra, dok će oko devet miliona evra koštati radovi na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja”, kazao je Vesić.

Pravac od Makenzijeve ka ulicama Kralja Milana i Beogradskoj biće prohodan sve vreme obavljanja radova jer će na prostoru gde je sada smeštena služba “Parking-servisa” biti izgrađena privremena saobraćajnica.

foto: ugugo.com

foto: ugugo.com

U ostalim delovima Slavije i Bulevara oslobođenja saobraćaj će biti prekidan što je manje moguće. Kako bi sve proteklo bez problema biće oformljena i posebna radna grupa koja će svakoga dana biti u kontaktu sa izvođačima radova.

“Jedostavno, na Slaviji ne sme da se desi ni jedna greška kakva se dešavala na tenderu za Ulicu vojvode Stepe. Za nas je Slavija najvažniji projekat koji se radi jer je to najzahtevnija rekonstrukcija zbog saobraćaja i činjenice da ovim potezom dnevno prođe između 70 i 80 hiljada pešaka. Predviđena su četiri međuroka i u svakom od njih onaj ko izvodi radove moći će da dobije nagradu ako završi ranije ili kaznu ako dođe do kašnjenja. Uslovi tendera su oštri kako bismo dobili izvođača koji može da završi posao. Ako se radovi ne završe za 155 dana predviđeni su penali, a ako se rekonstrukcija okonča ranije izvođači dobijaju bonuse”, objašnjava Vesić.

Tender za nadzor radova već je raspisan i u drugi krug ušlo je osam kompanija medju kojima ima i velikih svetskih firmi.

Rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja će se raditi bukvalno danonoćno. Mašine će biti u pogonu sve do 22 sata, a ukoliko budu želeli, izvođači će moći da zatraže i dozvolu za noćni rad i tako preduprede eventualno kašnjenje.

Velelepna fontana u centralnim delu trga neće ugrožavati vozače u slučaju jakog vetra. Ona će imati ugrađene senzore koji će reagovati na vetar i u skladu sa njegovom jačinom biće regulisana visina mlaza vode.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Alrosi odobreno otvaranje filijale u Vladivostoku
Next Povišen nivo opasnosti: Izrael pozvao svoje građane da napuste Tursku

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Zorana Mihajlović: 3.000 zaposlenih u Železnicama Srbije dobija otpremnine do kraja 2016.

Do kraja ove godine 3.000  ljudi u srpskim železnicama će dobiti otpremnine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Društvo 11 Comments

Miodrag Zec: Intelektualna elita odlazi bez namere da se ikada vrati

U Srbiji je obrazovanje apsolutno potcenjeno, dok se u razvijenom svetu tretira kao prvoklasna roba, kaže profesor ekonomije Miodrag Zec.

Društvo 0 Comments

Kako neiskorišćavanje godišnjeg odmora može da upropasti karijeru

Odmor, kao deo svakog posla, veoma je važan deo života svih zaposlenih. Tih 20-ak dana plaćenog odmora su deo radne kulture, a njegovo neiskorišćavanje može upropastiti karijeru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply