Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

Valjonica aluminijuma iz Sevojna, Impol Seval, ostvarila je rekordne finansijske rezultate u prošloj godini zahvaljujući visokoj proizvodnji, povoljnim cenama inputa i stabilnom kursu dinara.

Impol je u prošloj godini ostvario poslovni prihod od 13,6 milijardi dinara što je rast od 13,3 odsto. Ostvarena je ukupna proizvodnja od 61.413 tona (rast od 3,4 odsto): hladno valjani program ostvario je proizvodnju od 51.005 tona (rast od 2,8 odsto), dok je obojeni program povećan za 33,2 odsto i dostigao je 8.668 tona. Kao i proteklih godina, veliki deo prodaje je realizovan na ino tržištu (96 odsto), i to pre svega u Nemačkoj, Italiji i Rusiji.

Poslovna dobit kompanije skočila je 2,6 puta na 1,1 milijardu dinara, dok je neto dobitak dostigao 902,3 miliona u odnosu na tek devet miliona dinara u 2014. godini.

Po poslednjoj ceni akcija od 970 dinara, tržišna vrednost ove kompanije, u kojoj je većinski vlasnik slovenački Impol, iznosi 914 miliona dinara (7,4 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija
Next Beogradska berza: Blagi pad indeksa, najveći gubitnik Galenika Fitofarmacija

You might also like

Industrija 0 Comments

Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Farmaceutska kompanija Hemofarm preuzela je preduzeće “Ivančić i sinovi” iz Beograda, navodi se u saopštenju te kompanije.

Transport 0 Comments

Izmeštanje Beogradske autobuske stanice možda već u novembru

Beogradska autobuska stanica mogla bi da bude premeštena na novobeogradsku stranu već u novembru, pišu Novosti.

Uber budućnost prevoza vidi u malim električnim avionima

Američka kompanija Uber, koja putem mobilne aplikacije nudi usluge prevoza, iznela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply