Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

Impol Seval ostvario rekordan rezultat u 2015, dobit 902 miliona dinara

Valjonica aluminijuma iz Sevojna, Impol Seval, ostvarila je rekordne finansijske rezultate u prošloj godini zahvaljujući visokoj proizvodnji, povoljnim cenama inputa i stabilnom kursu dinara.

Impol je u prošloj godini ostvario poslovni prihod od 13,6 milijardi dinara što je rast od 13,3 odsto. Ostvarena je ukupna proizvodnja od 61.413 tona (rast od 3,4 odsto): hladno valjani program ostvario je proizvodnju od 51.005 tona (rast od 2,8 odsto), dok je obojeni program povećan za 33,2 odsto i dostigao je 8.668 tona. Kao i proteklih godina, veliki deo prodaje je realizovan na ino tržištu (96 odsto), i to pre svega u Nemačkoj, Italiji i Rusiji.

Poslovna dobit kompanije skočila je 2,6 puta na 1,1 milijardu dinara, dok je neto dobitak dostigao 902,3 miliona u odnosu na tek devet miliona dinara u 2014. godini.

Po poslednjoj ceni akcija od 970 dinara, tržišna vrednost ove kompanije, u kojoj je većinski vlasnik slovenački Impol, iznosi 914 miliona dinara (7,4 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija
Next Beogradska berza: Blagi pad indeksa, najveći gubitnik Galenika Fitofarmacija

You might also like

Kompanije 1Comments

Comtrade napravio softver za avio-kompaniju Ryanair

Comtrade, beogradska IT kompanija, napravila je za irskog niskotarifnog avio-prevoznika Ryanair softver za novi sistem planiranja putovanja, koji može da popuni četiri boinga 737 za jedan minut.

Kompanije 0 Comments

Huawei zabeležio skok prihoda od 40%

Danas je kompanija Huawei objavila da je ostvarila porast prihoda od 40% u prvoj polovini 2016. godine u odnosu na isti perion prošle godine.

Kompanije 0 Comments

Apple sprema novu veliku akviziciju

U poslednjim finansijskim rezultatima Applea vidljivo je da je ova kompanija povećala svoju zalihu gotovine na čak 256,8 milijardi američkih dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply