Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Bank of America Merrill Lynch uporedio je vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Netflix vredi 40 milijardi dolara, akcije McDonaldsa vrede 109 milijardi, a Google i Amazon zajedno dostižu cenu oko 747 milijardi dolara.

Bank of America Merrill Lynch izračunao je baš to i uporedio vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Tako naprimer Adobe vredi 42 milijarde dolara, otprilike kolika je i vrednost poljskog tržišta vrednosnim papirima. PayPal vredi otprilike koliko i sve akcije izlistane na turskoj berzi.

Intel vredi koliko cela meksička berza, 140 milijardi dolara, McDonalds je sam snažan kao rusko tržište akcija (109 milijardi), Mastercard je dve milijarde moćniji od berze u Indoneziji, a Google i Amazon samo su šest milijardi dolara manje vredni od kompletnog tržišta akcijaa u ogromnoj Kini, piše Večernji list.

Izvor: GdeInvestirati/Banke.hr
Previous Legalizacije svinjca i šupe 5.000 dinara
Next Airport city: Grade se još dve zgrade

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte pale drugi dan zaredom

Cene nafte su u utorak dodale nove gubitke na one od jučer, pritisnute jačim dolar i očekivanim povećanjem američkih rezervi.

Beogradska berza: Indeksi blago porasli, Energoprojekt najtrgovaniji

Solidan promet od 196,3 miliona RSD (1,7 miliona EUR) na današnjem trgovanju postignut je uglavnom zahvaljujući trgovanju obveznicama.

Azijske berze skočile, funta bez promene

Na većini azijskih berzi cene su akcija u sredu porasle, što se zahvaljuje slabljenju dolara, dok je britanska funta stabilna nakon što je premijerka Theresa May objavila plan za izlazak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply