Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Bank of America Merrill Lynch uporedio je vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Netflix vredi 40 milijardi dolara, akcije McDonaldsa vrede 109 milijardi, a Google i Amazon zajedno dostižu cenu oko 747 milijardi dolara.

Bank of America Merrill Lynch izračunao je baš to i uporedio vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Tako naprimer Adobe vredi 42 milijarde dolara, otprilike kolika je i vrednost poljskog tržišta vrednosnim papirima. PayPal vredi otprilike koliko i sve akcije izlistane na turskoj berzi.

Intel vredi koliko cela meksička berza, 140 milijardi dolara, McDonalds je sam snažan kao rusko tržište akcija (109 milijardi), Mastercard je dve milijarde moćniji od berze u Indoneziji, a Google i Amazon samo su šest milijardi dolara manje vredni od kompletnog tržišta akcijaa u ogromnoj Kini, piše Večernji list.

Izvor: GdeInvestirati/Banke.hr
Previous Legalizacije svinjca i šupe 5.000 dinara
Next Airport city: Grade se još dve zgrade

You might also like

Deutsche berza i Londonska berza ugovorili spajanje

Londonska berza i Dojče berze (Deutsche Boerse) saopštili su danas da su dogovorili spajanje kojim će biti stvorena kompanija vredna 30 milijardi dolara.

Prošle nedelje cena nafte pala 7 odsto

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje pale 7 odsto, skliznuvši na najniže nivoe za tri meseca, što je posledica niza naznaka da je proizvodnja i dalje znatno veća od

Dinar u petak slabiji 0,1 odsto prema evru

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,9600, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply