Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Google i Amazon samo šest milijardi dolara manje vrede od kineskog tržišta akcija

Bank of America Merrill Lynch uporedio je vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Netflix vredi 40 milijardi dolara, akcije McDonaldsa vrede 109 milijardi, a Google i Amazon zajedno dostižu cenu oko 747 milijardi dolara.

Bank of America Merrill Lynch izračunao je baš to i uporedio vrednost nekih najvećih svetskih kompanija s vrednostima berza akcija u nekim zemljama sveta.

Tako naprimer Adobe vredi 42 milijarde dolara, otprilike kolika je i vrednost poljskog tržišta vrednosnim papirima. PayPal vredi otprilike koliko i sve akcije izlistane na turskoj berzi.

Intel vredi koliko cela meksička berza, 140 milijardi dolara, McDonalds je sam snažan kao rusko tržište akcija (109 milijardi), Mastercard je dve milijarde moćniji od berze u Indoneziji, a Google i Amazon samo su šest milijardi dolara manje vredni od kompletnog tržišta akcijaa u ogromnoj Kini, piše Večernji list.

Izvor: GdeInvestirati/Banke.hr
Previous Legalizacije svinjca i šupe 5.000 dinara
Next Airport city: Grade se još dve zgrade

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

U ove akcije je sada idealno ulagati: Potencijal rasta uz dobru dividendu

Mnogi agresivni investitori zanemaruju zaradu od dividendi, i fokus stavljaju samo na rast ili pad cena akcija. Idealno je locirati sektor u kojem akcije imaju potencijal rasta uz zadovoljavajuću dividendu.

Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza je u petak zabeležila najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

Svetske berze 0 Comments

Wall Street ojačao više od 1 odsto

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija porasle više od 1 odsto jer ulagači veruju da će predsednik SAD-a Donald Trump popustiti u vezi najavljenih carina na uvoz čelika

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply