Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera, katarska tv-mreža, otpušta oko 500 zaposlenih ili više od 10 posto, izvestila je u nedelju, uz objašnjenje da je odluka odraz finansijskog pritiska na malu zalivsku državu zbog globalno niskih cena nafte i prirodnog plina.

Većina onih koji će dobiti otkaz fizički je smeštena u sedištu tv-mreže u Dohi, stoji u saopštenju Al Jazeera koju kontroliše katarska kraljevska porodica. Pre odluke o otpuštanju mreža je zapošljavala oko 4000 ljudi.

Direktor tv mreže Mustafa Souag kazao je da je AlJazeera morala pribeći otpuštanjima kako bi ostala konkurentna i očuvala svoj položaj na svetskom medijskom tržištu.

AlJazeera je osnovana 1996. u sklopu napora Katara da svoju ekonomsku moć pretoči u politički uticaj. Vrlo brzo je osvojila milione gledalaca među arapskim svetom, nudeći necenzurirane rasprave koje su se u programima drugih televizija retko viđale i emiovale.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Airport city: Grade se još dve zgrade
Next Acer: Pad neto dobiti za 66%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Država preuzima 64 miliona evra dugova Srbijagasa i Petrohemije prema NIS-u

Dug Srbijagasa i Petrohemije od 64,4 mil EUR, koji je ostao neizmiren prema Naftnoj industriji Srbije (NIIS), platiće 2018. godine poreski obveznici.

Microsoft pokreće tužbu protiv američke vlade

Vlada krši američki Ustav sprečavajući Microsoft da obavesti hiljade klijenata kako vlada traži uvid u njihove emailove i druge dokumente, ističe su u tužbi.

Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Prošlog meseca došlo je do promena pravila na Appleovim trgovinama aplikacija za iOS i Mac uređaje, prema kojima se na ovim službenim trgovinama više neće smjeti nalaziti aplikacije koje za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply