Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera, katarska tv-mreža, otpušta oko 500 zaposlenih ili više od 10 posto, izvestila je u nedelju, uz objašnjenje da je odluka odraz finansijskog pritiska na malu zalivsku državu zbog globalno niskih cena nafte i prirodnog plina.

Većina onih koji će dobiti otkaz fizički je smeštena u sedištu tv-mreže u Dohi, stoji u saopštenju Al Jazeera koju kontroliše katarska kraljevska porodica. Pre odluke o otpuštanju mreža je zapošljavala oko 4000 ljudi.

Direktor tv mreže Mustafa Souag kazao je da je AlJazeera morala pribeći otpuštanjima kako bi ostala konkurentna i očuvala svoj položaj na svetskom medijskom tržištu.

AlJazeera je osnovana 1996. u sklopu napora Katara da svoju ekonomsku moć pretoči u politički uticaj. Vrlo brzo je osvojila milione gledalaca među arapskim svetom, nudeći necenzurirane rasprave koje su se u programima drugih televizija retko viđale i emiovale.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Airport city: Grade se još dve zgrade
Next Acer: Pad neto dobiti za 66%

You might also like

Društvo 0 Comments

Češka auto-industrija traži radnike i u Srbiji

Srednja Evropa u poslednjih godinu dana ne može da nađe stotine hiljada radnika za industrijske zone, pre svega za fabrike automobila.

Najvažnije vesti 0 Comments

Loši zajmovi razlog nenaplativosti kredita u Srbiji

Oko 3,5 milijarde evra kredita nenaplativo je u Srbiji. Građani su redovniji u izmirivanju obaveza, dok najveći problem sa otplatom imaju preduzeća. Kako se problem rešava koji se uglavnom samo nagomilava već deceniju.

Dobit kompanije SAP neznatno ispod očekivanja

Najveći evropski proizvođač softvera, SAP, objavio neznatno slabiji profit za prvo tromesečje tekuće godine u odnosu na očekivanja tržišta, nakon što je kompanija povećala prodaju manje profitabilnih proizvoda iz’cloud’ segmenta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply