Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera, katarska tv-mreža, otpušta oko 500 zaposlenih ili više od 10 posto, izvestila je u nedelju, uz objašnjenje da je odluka odraz finansijskog pritiska na malu zalivsku državu zbog globalno niskih cena nafte i prirodnog plina.

Većina onih koji će dobiti otkaz fizički je smeštena u sedištu tv-mreže u Dohi, stoji u saopštenju Al Jazeera koju kontroliše katarska kraljevska porodica. Pre odluke o otpuštanju mreža je zapošljavala oko 4000 ljudi.

Direktor tv mreže Mustafa Souag kazao je da je AlJazeera morala pribeći otpuštanjima kako bi ostala konkurentna i očuvala svoj položaj na svetskom medijskom tržištu.

AlJazeera je osnovana 1996. u sklopu napora Katara da svoju ekonomsku moć pretoči u politički uticaj. Vrlo brzo je osvojila milione gledalaca među arapskim svetom, nudeći necenzurirane rasprave koje su se u programima drugih televizija retko viđale i emiovale.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Airport city: Grade se još dve zgrade
Next Acer: Pad neto dobiti za 66%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Mali akcionari AIK banke nezadovoljni ponuđenom cenom, prete tužbom

Da bi postao stoprocentni vlasnik AIK banke, biznismen Miodrag Kostić mora da otkupi 8,1 odsto akcija ove banke od malih akcionara, koji su nezadovoljni ponuđenom cenom.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Završen remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A

Završen je remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla A, čime je snaga tog bloka povećana na 332 megavata, produžen radni vek na naredne četiri decenije, unapređena energetska efikasnost i

Kompanije 0 Comments

Srbija: Mleko u kesama sumnjivog kvaliteta, naložena vanredna inspekcija mlekara

Inspektori su dobili nalog da izvrše kontole u svim mlekarama koje su bile na spisku onih u kojima se prodaje mleko neispravnog kvaliteta, a bilo koja odstupanja biće sankcionisana, izjavio

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply