Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera otpušta 500 zaposlenih

Al Jazeera, katarska tv-mreža, otpušta oko 500 zaposlenih ili više od 10 posto, izvestila je u nedelju, uz objašnjenje da je odluka odraz finansijskog pritiska na malu zalivsku državu zbog globalno niskih cena nafte i prirodnog plina.

Većina onih koji će dobiti otkaz fizički je smeštena u sedištu tv-mreže u Dohi, stoji u saopštenju Al Jazeera koju kontroliše katarska kraljevska porodica. Pre odluke o otpuštanju mreža je zapošljavala oko 4000 ljudi.

Direktor tv mreže Mustafa Souag kazao je da je AlJazeera morala pribeći otpuštanjima kako bi ostala konkurentna i očuvala svoj položaj na svetskom medijskom tržištu.

AlJazeera je osnovana 1996. u sklopu napora Katara da svoju ekonomsku moć pretoči u politički uticaj. Vrlo brzo je osvojila milione gledalaca među arapskim svetom, nudeći necenzurirane rasprave koje su se u programima drugih televizija retko viđale i emiovale.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Airport city: Grade se još dve zgrade
Next Acer: Pad neto dobiti za 66%

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Najslabija godina za srpske korporacije od izbijanja krize

Akcionarska društva kotirana na Beogradskoj berzi u 2015. godini zabeležila su najlošije poslovne rezultate od izbijanja krize, čemu je u velikoj meri doprinela Naftna industrija Srbije (NIS) koja je registrovala

Prihodi Microsofta skočili zahvaljujući cloud poslovanju

Microsoft je u proteklom tromesečju ostvario čistu dobit od 5,2 milijarde dolara, što je 3,6 posto više nego godinu dana pre, a kako su porasli i prihodi tog tehnološkog diva,

Kompanije 0 Comments

Dve kompanije dale ponudu za Victoria grupu

York Capital Management i Elements Capital Partners dostavili su zajedničku ponudu za otkup akcija Victoria grupe sa namerom da investiraju u poljoprivredni sektor u Srbiji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply