Simpo izbegao stečaj

Simpo izbegao stečaj

Simpo iz Vranja uspeo je da prevaziđe brojne probleme i izbegne stečaj.

Najpoznatiji srpski proizvođač nameštaja Simpo iz Vranja, posle mnogobrojnih problema sa kojima se suočavao i pokretanja proizvodnje početkom prošle godine, uspeo je da najteže probleme prevaziđe i izbegne stečaj, te je kompanija prošle godine, da bi podmladila kadar, zaposlila 158 novih ljudi”, rekao je generalni direktor Slađan Disić.

Zahvaljujući kreditu od pet miliona evra koje je Simpo dobio od Fonda za razvoj, uspešno je pokrenut proizvodni proces u svim fabrikama.

“Sa dosta muka smo uspeli da se vratimo na tržište, pa čak i osvojimo nova u Nemačkoj, Rusiji, na Kipru…”,rekao je Disić.

U poslednjih godinu dana, Simpo je izmirio deo starih obaveza u iznosu od 470 miliona dinara i smanjio dugove prema bankama u iznosu od oko 11 miliona evra.

Sada je kapital firme uvećan za 15 miliona evra, rashodi su prepolovljeni.

“Uložili smo 350.000 evra za unapređenje proizvodnje u fabrici dušeka u Bujanovcu i uspeli da na ime zarada isplatimo radnicima 5,5 miliona evra”, kazao je Disić.

Izvor: Novosti.rs
Previous Kad inženjeri muzu krave, doktori nauka beže iz zemlje
Next Srpski hemičari bakterijama čiste zemlju i vodu od zagađenja

You might also like

IT

Goldman Sacks: Cena Samsung Galaxy S8 će biti 15-20 posto veća od S7

Iako o Samsung Galaxy S8 telefonu ima već previše glasina, o mnogima ne bi trebalo pridavati značaj.

Banke i finansije

Evropske banke povukle iz Britanije 350 milijardi evra

Evropske banke povukle su iz aktiva Velike Britanije sumu od 350 milijardi evra od juna 2016. godine, nakon odluke o Brexitu, piše Financial Times pozivajući se na zvaničnu statistiku Evropske

Industrija

Srbijašume: Istorijski obim proizvodnje, dobit 4,1 miliona evra

Javno preduzeće Srbijašume u prošloj godini ostvarilo je najveći obim proizvodnje od osnivanja i ostvarilo dobit u iznosu od 4,1 milion evra.