Simpo izbegao stečaj

Simpo izbegao stečaj

Simpo iz Vranja uspeo je da prevaziđe brojne probleme i izbegne stečaj.

Najpoznatiji srpski proizvođač nameštaja Simpo iz Vranja, posle mnogobrojnih problema sa kojima se suočavao i pokretanja proizvodnje početkom prošle godine, uspeo je da najteže probleme prevaziđe i izbegne stečaj, te je kompanija prošle godine, da bi podmladila kadar, zaposlila 158 novih ljudi”, rekao je generalni direktor Slađan Disić.

Zahvaljujući kreditu od pet miliona evra koje je Simpo dobio od Fonda za razvoj, uspešno je pokrenut proizvodni proces u svim fabrikama.

“Sa dosta muka smo uspeli da se vratimo na tržište, pa čak i osvojimo nova u Nemačkoj, Rusiji, na Kipru…”,rekao je Disić.

U poslednjih godinu dana, Simpo je izmirio deo starih obaveza u iznosu od 470 miliona dinara i smanjio dugove prema bankama u iznosu od oko 11 miliona evra.

Sada je kapital firme uvećan za 15 miliona evra, rashodi su prepolovljeni.

“Uložili smo 350.000 evra za unapređenje proizvodnje u fabrici dušeka u Bujanovcu i uspeli da na ime zarada isplatimo radnicima 5,5 miliona evra”, kazao je Disić.

Izvor: Novosti.rs
Previous Kad inženjeri muzu krave, doktori nauka beže iz zemlje
Next Srpski hemičari bakterijama čiste zemlju i vodu od zagađenja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Izvoz Philip Morris-a veći 50 odsto, ino prodaja NIS-a manja za petinu

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih domaćih izvoznika iznosila je u periodu od januara do oktobra ove godine 3,2 milijarde evra, a kompanija Fiat Crysler automobili Srbija (FCA) i dalje drži

Kompanije 1Comments

Rusi u Vranju: Posao u fabrici za 1.000 radnika

Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja “Mnogo Mebeli” postigli su načelni sporazum sa lokalnim vlastima o otvaranju fabrike u Vranju.

Trgovina 0 Comments

Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Kompanija Amazon objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal koji su bili ispod očekivanja tržišta kada je dobit u pitanju, kao posledica velikih investicija kompanije u nastavak rasta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply