Simpo izbegao stečaj

Simpo izbegao stečaj

Simpo iz Vranja uspeo je da prevaziđe brojne probleme i izbegne stečaj.

Najpoznatiji srpski proizvođač nameštaja Simpo iz Vranja, posle mnogobrojnih problema sa kojima se suočavao i pokretanja proizvodnje početkom prošle godine, uspeo je da najteže probleme prevaziđe i izbegne stečaj, te je kompanija prošle godine, da bi podmladila kadar, zaposlila 158 novih ljudi”, rekao je generalni direktor Slađan Disić.

Zahvaljujući kreditu od pet miliona evra koje je Simpo dobio od Fonda za razvoj, uspešno je pokrenut proizvodni proces u svim fabrikama.

“Sa dosta muka smo uspeli da se vratimo na tržište, pa čak i osvojimo nova u Nemačkoj, Rusiji, na Kipru…”,rekao je Disić.

U poslednjih godinu dana, Simpo je izmirio deo starih obaveza u iznosu od 470 miliona dinara i smanjio dugove prema bankama u iznosu od oko 11 miliona evra.

Sada je kapital firme uvećan za 15 miliona evra, rashodi su prepolovljeni.

“Uložili smo 350.000 evra za unapređenje proizvodnje u fabrici dušeka u Bujanovcu i uspeli da na ime zarada isplatimo radnicima 5,5 miliona evra”, kazao je Disić.

Izvor: Novosti.rs
Previous Kad inženjeri muzu krave, doktori nauka beže iz zemlje
Next Srpski hemičari bakterijama čiste zemlju i vodu od zagađenja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

HTC je u julu ostvario prihode od oko 200 miliona dolara, što je gotovo isto kao u prethodnom mesecu (radi se o padu prihoda od 0,6 posto).

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Paul Conibear: Rudnik bakra u Timoku za par godina

Uslovi rudarenja u Srbiji su vrlo povoljni, ocenjuje šef kanadske kompanije Lundin Mining kojoj je američki Freeport McMoRan prodao svoj udeo u pravima na istraživanje u “Čukaru Peki” kod Bora.

Kompanije 0 Comments

Poreska uprava Crne Gore: Objavljen spisak najvećih dužnika

Poreska uprava Crne Gore ažurirala je spisak najvećih poreskih dužnika, takozvanu “Crnu listu”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply