EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro obavešteni izvor blizak poslovodstvu te kompanije.

On je demantovao i tvrdnje nekih srpskih medija da će odluka o tome biti doneta posle pregovora sa srpskom delegacijom koju će predvoditi ministar privrede Željko Sertić.

“Ono što je tačno jeste da će nadležni organi Evropske unije ispitivati taj slučaj o kojem će obavestiti Evropsku komisiju. Taj proces može potrajati godinu do dve nakon čega će Evropska komisija dati svoj sud. Vlada Srbije razmatra taj slučaj sa EU i on se odvija postepeno”, tvrdi ovaj izvor.

Pojedini mediji ovih dana pisali su da delegacija Srbije treba da uveri Brisel da će, ako HBIS kupi Železaru, na evropsko tržište dolaziti roba samo iz Smedereva, a ne i iz Kine, kao i da se utvrdi da li je kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju to što država Srbija preuzima dug čeličane od 470 miliona evra.

Izvor: Danas.rs
Previous Šta PKB nudi potencijalnom investitoru?
Next Spoljnotrgovinska razmena: Srbija rast 5%, Vojvodina pad 11,1%

You might also like

Transport 0 Comments

Duplo više letova na liniji Beograd – Amsterdam

Transavia povećava broj letova od Amsterdama do Beograda sa tri na šest već sredinom zimske sezone.

Kompanije 0 Comments

Subvencije malim preduzećima za kupovinu opreme

Mala preduzeća mogu da dobiju subvenciju za kupovinu opreme, u iznosu do 25 odsto.

Kompanije 0 Comments

United Group preuzeo TV stanice u Sloveniji i Hrvatskoj

United Group, uz podršku američke investicione kompanije KKR i EBRD-a, dogovorio je preuzimanje hrvatskog i slovenačkog medijskog portfelja CME-a.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply