EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro obavešteni izvor blizak poslovodstvu te kompanije.

On je demantovao i tvrdnje nekih srpskih medija da će odluka o tome biti doneta posle pregovora sa srpskom delegacijom koju će predvoditi ministar privrede Željko Sertić.

“Ono što je tačno jeste da će nadležni organi Evropske unije ispitivati taj slučaj o kojem će obavestiti Evropsku komisiju. Taj proces može potrajati godinu do dve nakon čega će Evropska komisija dati svoj sud. Vlada Srbije razmatra taj slučaj sa EU i on se odvija postepeno”, tvrdi ovaj izvor.

Pojedini mediji ovih dana pisali su da delegacija Srbije treba da uveri Brisel da će, ako HBIS kupi Železaru, na evropsko tržište dolaziti roba samo iz Smedereva, a ne i iz Kine, kao i da se utvrdi da li je kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju to što država Srbija preuzima dug čeličane od 470 miliona evra.

Izvor: Danas.rs
Previous Šta PKB nudi potencijalnom investitoru?
Next Spoljnotrgovinska razmena: Srbija rast 5%, Vojvodina pad 11,1%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Societe Generale ostvarila značajan rast profita u prvoj polovini 2018.

Societe Generale banka Srbija ostvarila je značajan rast profita pre oporezivanja u prvoj polovini 2018. godine (H1) od 5,3 milijardi dinara (45,1 miliona evra), za čak 86 odsto više u odnosu

Industrija 0 Comments

Danas potpisivanje ugovora o prodaji IMT-a

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prisustvovaće danas potpisivanju ugovora o kupoprodaji Industrije mašina i traktora (IMT) Beograd.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Slobodan Ružić: Savremeni uređaji rešavaju probleme visokih računa za struju

Problem visokih decembarskih računa za struju, na koje se do sada Elektroprivredi Srbije žalilo 1.880 potrošača od 3,6 miliona domaćinstava, mogao bi da se reši daljinskim očitavanjem, odnosno uvođenjem novih,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply