Tigar Tyres otvorio savremeni pogon, posao za još 500 radnika

Tigar Tyres otvorio savremeni pogon, posao za još 500 radnika

Kompanija Tigar Tyres u Pirotu, deo francuske i svetske gumarske imperije Mishelin otvorila je najsavremeniji pogon valjare.

Investicija u fabriku je vredna 215 miliona evra.

Broj zaposlenih se nakon ovog ulaganja povećao sa 2.500 na 3.000 radnika. Oni će godišnje proizvoditi 12 miliona pneumatika, što je dovoljno za montažu i rezervu na 2,4 miliona automobila.

Umesto musavih gumara, kakvi su bili u starom pogonu, ovde sada, za kompjuterima rade mladići u besprekorno čistim odelima. Tu su, prema rečima zaposlenih, ugrađeni najsavremeniji transportni sistemi, koji će služiti kao primer u ostatku Mishelina.

Fady: Poverenje Mishelina u Srbiju

Foto: Eric Fady, financialdirector.co.uk

Foto: Eric Fady, financialdirector.co.uk

“Novi pogon je poslednja faza višegodišnjih investicija i najsavremenije tehnološki opremljen. On ilustruje poverenje Mishelin grupe u fabriku u Srbiji”, kazao je direktor Mishelina za centralnu i jugoistočnu Evropu, Eric Fady.

Pirotska fabrika Tigar Tyres je od 2013. godine investirala ukupno oko 300 miliona evra. Proizvodnja guma povećana je sa 8 na 12 miliona komada godišnje, a rastao je broj zaposlenih. Automobilske, poluteretne i gume za džipove koje se naprave u ovdašnjim pogonima, izvoze se u zemlje EU, Rusiju i Zajednicu nezavisnih država, Afriku i Bliski istok. Sa izvozom od 295 miliona evra prošle godine, Tigar je na čelu srpskih izvoznika.

Izvor: Novosti.rs
Previous Del Ponte: Karadžić morao dobiti doživotnu
Next Milojko Arsić o brojnim rizicima po rast BDP-a

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS u akcionarsko društvo, prodaja manjinskog paketa

Restruktuiranje Elektroprivrede Srbije (EPS) je u toku, a počelo je i procenjivanje imovine, koje će trajati do februar naredne godine.

Kompanije 0 Comments

Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

Stari i novi servis ATP Vojvodine u Novom Sadu, koji se nalazi u kompleksu novosagrađene autobuske stanice u tom gradu, nisu našli novog vlasnika.

Kompanije 0 Comments

Evropskim proizvođačima kamiona preti istorijska tužba

Kako stvari stoje, pet najvećih evropskih proizvođača kamiona uskoro će se suočiti sa najvećom tužbom “teškom” čak 100 milijardi evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply