Tigar Tyres otvorio savremeni pogon, posao za još 500 radnika

Tigar Tyres otvorio savremeni pogon, posao za još 500 radnika

Kompanija Tigar Tyres u Pirotu, deo francuske i svetske gumarske imperije Mishelin otvorila je najsavremeniji pogon valjare.

Investicija u fabriku je vredna 215 miliona evra.

Broj zaposlenih se nakon ovog ulaganja povećao sa 2.500 na 3.000 radnika. Oni će godišnje proizvoditi 12 miliona pneumatika, što je dovoljno za montažu i rezervu na 2,4 miliona automobila.

Umesto musavih gumara, kakvi su bili u starom pogonu, ovde sada, za kompjuterima rade mladići u besprekorno čistim odelima. Tu su, prema rečima zaposlenih, ugrađeni najsavremeniji transportni sistemi, koji će služiti kao primer u ostatku Mishelina.

Fady: Poverenje Mishelina u Srbiju

Foto: Eric Fady, financialdirector.co.uk

Foto: Eric Fady, financialdirector.co.uk

“Novi pogon je poslednja faza višegodišnjih investicija i najsavremenije tehnološki opremljen. On ilustruje poverenje Mishelin grupe u fabriku u Srbiji”, kazao je direktor Mishelina za centralnu i jugoistočnu Evropu, Eric Fady.

Pirotska fabrika Tigar Tyres je od 2013. godine investirala ukupno oko 300 miliona evra. Proizvodnja guma povećana je sa 8 na 12 miliona komada godišnje, a rastao je broj zaposlenih. Automobilske, poluteretne i gume za džipove koje se naprave u ovdašnjim pogonima, izvoze se u zemlje EU, Rusiju i Zajednicu nezavisnih država, Afriku i Bliski istok. Sa izvozom od 295 miliona evra prošle godine, Tigar je na čelu srpskih izvoznika.

Izvor: Novosti.rs
Previous Del Ponte: Karadžić morao dobiti doživotnu
Next Milojko Arsić o brojnim rizicima po rast BDP-a

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Novi trgovinski rat: Saudijska Arabija i Kanada

U senci najvećih igrača, poput SAD i Kine, u svetu se trenutno odvija još jedan veoma interesantan trgovinski rat i to između Kanade i Saudijske Arabije.

Dolar ojačao nakon tri sedmice slabljenja

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle sedmice ojačao, nakon tri sedmice slabljenja, što se najviše zahvaljuje rastu njegovog kursa prema evru i britanskoj funti.

Kompanije 0 Comments

Kinezi kupuju italijanski fudbalski klub Milan

Predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berlusconi dogovorio je prodaju kluba investitorima iz Kine za 700 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply