Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Nakon sastanaka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, američki državni sekretar John Kerry rekao je da je postignut dogovor da se ubrzaju napori za ostvarenje političkog rešenja krize u Siriji.

Na konferenciji za novinare sa Lavrovom, Keri je kazao da najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se Siriji donese stabilnost, preneo je AP.

On je dodao da je na Rusiji da izabere šta će da učini da bi pomogla sirijskom predsedniku Basharu al-Assadu da donese prave odluke, ali da je dogovoreno da se ubrzaju napori za pokretanje političkog procesa.

Lavrov je kazao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

On je dodao i da da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Ruski zvaničnik je govorio i o Ukrajini, i naveo da ocekuje da SAD izvrše uticaj na Kijev kako bi se sprovelo dogovoreno na osnovu sporazuma iz Minska.

Izvor:Tanjug
Previous Izgradnja naplatne stanice 'Vrčin' kod prve robne kuće Ikea
Next Dinar stabilan, kurs 122,94 dinara za evro

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Vladine snage preuzela punu kontrolu nad Alepom

Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojke.

Najvažnije vesti 1Comments

Ratna mornarica Kine zaplenila američki podvodni dron

Ratni brod kineske mornarice zaplenio je podvodni dron koji američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnokineskog mora, zbog čega su SAD uputile zvanični demarš Kini uz zahtev za vraćanje

Geopolitika 0 Comments

Barack Obama u dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji

Američki predsednik Barack Obama prisustvuje današnjem samitu Saveta za saradnju zemalja Persijskog zaliva (GCC). Glavna tema sastanka je pojačana saradnja u borbi protiv militantne organizacije “Islamska država Iraka i Levanta” (IDIL) ,saopšteno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply