Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Nakon sastanaka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, američki državni sekretar John Kerry rekao je da je postignut dogovor da se ubrzaju napori za ostvarenje političkog rešenja krize u Siriji.

Na konferenciji za novinare sa Lavrovom, Keri je kazao da najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se Siriji donese stabilnost, preneo je AP.

On je dodao da je na Rusiji da izabere šta će da učini da bi pomogla sirijskom predsedniku Basharu al-Assadu da donese prave odluke, ali da je dogovoreno da se ubrzaju napori za pokretanje političkog procesa.

Lavrov je kazao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

On je dodao i da da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Ruski zvaničnik je govorio i o Ukrajini, i naveo da ocekuje da SAD izvrše uticaj na Kijev kako bi se sprovelo dogovoreno na osnovu sporazuma iz Minska.

Izvor:Tanjug
Previous Izgradnja naplatne stanice 'Vrčin' kod prve robne kuće Ikea
Next Dinar stabilan, kurs 122,94 dinara za evro

You might also like

Geopolitika

Izaslanik UN: Kakvo je to primirje kad na svakih 25 minuta pogine jedan Sirijac a na svakih 13 minuta je jedan ranjen

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Staffan de Mistura je rekao da obnovljeni oružani sukobi u Siriji ozbiljno ugrožavaju mirovne pregovore i krhko primirje.

Geopolitika

Ministar odbrane SAD u nenajavljenoj poseti Iraku, pojačane borbe za oslobađanje Mosula

Američki ministar odbrane Ešton Karter (Ashton Carter) doputovao je danas u Bagdad gde će sa iračkim premijerom razgovarati o borbi protiv Islamske države (IS) i planovima za preuzimanje Mosula iz

Geopolitika

Moskva: Ukrajina odbila akreditive ruskog ambasadora, Kijev tvrdi da nije dobio obaveštenje

Ukrajina je odbila da primi akreditive novog ruskog ambasadora u Kijevu Mihaila Babiča, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, navodeći da pitanje o imenovanju ruskog ambasadora trenutno nije na agendi.