Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Rusko-američki razgovori u Moskvi: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Nakon sastanaka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, američki državni sekretar John Kerry rekao je da je postignut dogovor da se ubrzaju napori za ostvarenje političkog rešenja krize u Siriji.

Na konferenciji za novinare sa Lavrovom, Keri je kazao da najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se Siriji donese stabilnost, preneo je AP.

On je dodao da je na Rusiji da izabere šta će da učini da bi pomogla sirijskom predsedniku Basharu al-Assadu da donese prave odluke, ali da je dogovoreno da se ubrzaju napori za pokretanje političkog procesa.

Lavrov je kazao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

On je dodao i da da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Ruski zvaničnik je govorio i o Ukrajini, i naveo da ocekuje da SAD izvrše uticaj na Kijev kako bi se sprovelo dogovoreno na osnovu sporazuma iz Minska.

Izvor:Tanjug
Previous Izgradnja naplatne stanice 'Vrčin' kod prve robne kuće Ikea
Next Dinar stabilan, kurs 122,94 dinara za evro

You might also like

Geopolitika 0 Comments

EU sankcije Rusiji ostaju, bez obzira na stav SAD

Evropska unija (EU) treba i dalje da vrši pritisak na Rusiju kako bi prestali sukobi na istoku Ukrajine, bez obzira na stav administracije američkog predsednika Donalda Trampa o Moskvi, izjavili

Geopolitika 0 Comments

Putin u Uzbekistanu da oda poštu Karimovu – (i odredi novog predsednika države?)

Predsednik Rusije Vladimir Putin položio je danas ruže na grob pokojnog uzbekistanskog lidera Islama Karimova, čija je smrt prošle nedelje nakon njegovih 27 godina na vlasti pobudila strahove od razvoja

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Žestoke borbe za Alepo, primirje pred kolapsom

Nekoliko dana pred početak nove runde mirovnih pregovora u Ženevi dogovor o prekidu borbi u Siriji ozbiljno je narušen, javljaju svetske agencije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply