Vlasnik Rudnap Groupe pred bankrotom

Vlasnik Rudnap Groupe pred bankrotom

Prema pisanju medija biznismen Vojin Lazarević duguje državi 11,6 milijardi dinara, a kompanija mu je u blokadi duže od godinu dana.

Mnoge je iznenadila vest da je biznismen Vojin Lazarević, vlasnik Rudnap Groupe, pred bankrotom. Naročito ako se zna da je samo na jednom poslu sa državom – nabavke pametnih brojila 2013. godine zaradio 6,5 miliona evra.

Prema pisanju medija, firme članice Rudnap Groupe su u teškom stanju više od dve godine.

Banke su počele da prodaju i zemljište koje biznismen poseduje u Albaniji. Reč je o lokaciji koja se nalazi u blizini luke Drač, blizu Tirane. Tu je Lazarević sa partnerom iz Bosne i Hercegovine Damirom Fazlićem, uložio 30 miliona evra kako bi izgradio međunarodni terminal za gas i naftu.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Lazareviću ni u Srbiji ne cvetaju ruže.

Iz godine u godinu njegovi poslovni prihodi se smanjuju, a gubici rastu.

Rudnap Groupa bila je jedna od najvećih igrača na tržištu energije na Balkanu sa godišnjim obrtom od 600 miliona evra. Prema pisanju Balkaninsighta Rudnap je zabeležio gubitke u 2013. i 2014. i nije uspeo da plati zajam kod Intesa banke u iznosu od 21 miliona evra.

Revizori su izvestili da je ova grupa imala “značajan pad u obimu trgovine električnom energijom” u poslednjem kvartalu 2014. i nije registrovala trgovinu tokom decembra te godine. Rudnap je u periodu između 2007. i 2011. bio među tri najveća trgovca električnom energijom u Srbiji.

Tako je, kraj 2014. godine Rudnap Groupa dočekala sa neto gubitkom u 2,03 milijarde dinara, što je oko 17 miliona evra.

Osnovna delatnost Rudnap Groupe je energetika, a bave se i nekretninama i agrarom. 2014. godine 51 odsto Rudnap Agrara prodato je kompaniji Al Dahra iz Abu Dabija.

Gdeinvestirati.com/Politika.rs, Balkaninsight.com
Previous Agrokor prodaje Merkator zbog prezaduženosti?
Next Vlasnici 'Prvog maja' bacili šest miliona evra subvencija

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Goran Knežević: Smanjenje poreza i doprinosa, ali nije trenutak

Svi se zalažemo za manje poreze i doprinose, ali još nije vreme za njihovo smanjenje, kazao je za Radio Beograd 1 ministar privrede Goran Knežević.

Trgovina 0 Comments

Rasim Ljajić: Rešenje problema sa uvećanim taksama za dva do tri dana

Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da će za dva do tri dana biti rešen problem sa taksama na uvoz voća i povrća koje

Prehrambena industrija 0 Comments

Nestle prodaje brend Cipiripi

Kompanija Nestle u Srbiji prodaje konditorski brend Cipiripi, saopšteno je iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply