Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je rast od 2,7 puta u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nekonsolidovanih izveštaja kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

Poslovna dobit Tehnogasa porasla je 7,9 odsto na 1,7 milijardi dinara, ali su za razliku od prošle godine izostali otpisi pa je ostvaren visok krajnji rezultat. Poslovni prihod kompanije, verovatno i pod uticajem veće aktivnosti smederevske Železare, porastao je 14,5 odsto na 6,8 milijardi dinara.

Akcije Tehnogasa od početka godine beleže pad vrednosti od 8,3 odsto, a na jučerašnjoj cei od 7.982 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 8,3 milijarde dinara (67,3 miliona evra). Messer drži vlasnički udeo od nepunih 82 odsto, dok se ostatak akcija nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous SAD naseljavaju iranske mudžahedine u Albaniju
Next Sećanja: 17 godina od NATO bombardovanja

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je da je ova kompanija u prvom kvartalu zabeležila bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu koja je bila jedna od najboljih poslovnih

Društvo 0 Comments

Nove uredbe o kontroli goriva, inspektori od danas mogu proveravati i gorivo u rezervoarima vozila

Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srpske firme traže kupca iz bankrota

Skoro svako drugo neprivatizovano preduzeće u poslednje tri godine je otišlo u stečaj.

1 Comment

Leave a Reply