Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je rast od 2,7 puta u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nekonsolidovanih izveštaja kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

Poslovna dobit Tehnogasa porasla je 7,9 odsto na 1,7 milijardi dinara, ali su za razliku od prošle godine izostali otpisi pa je ostvaren visok krajnji rezultat. Poslovni prihod kompanije, verovatno i pod uticajem veće aktivnosti smederevske Železare, porastao je 14,5 odsto na 6,8 milijardi dinara.

Akcije Tehnogasa od početka godine beleže pad vrednosti od 8,3 odsto, a na jučerašnjoj cei od 7.982 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 8,3 milijarde dinara (67,3 miliona evra). Messer drži vlasnički udeo od nepunih 82 odsto, dok se ostatak akcija nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous SAD naseljavaju iranske mudžahedine u Albaniju
Next Sećanja: 17 godina od NATO bombardovanja

You might also like

Wall Street predlaže da iPhone napravljen u Americi bude skuplji za 100 ili 200 dolara

Apple, njegovi dobavljači i kompanije koje su angažovane na sklapanju iPhone telefona, razgovaraju o pronalaženju načina da proizvode ove telefone u SAD.

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Agrokor rasprodaje nekretnine po Srbiji

Hrvatski Agrokor ne sme da prodaje vlasništvo nad firmama u Srbiji, ali ovih dana rasprodaje poslovni prostor i imovinu u našoj zemlji.

Kompanije 0 Comments

Oppo smenio iPhone sa trona najprodavanijeg Kini

Iz Kine stižu prodajni rezultati pametnih telefona tokom 2016. godine, koje je objavila analitička kompanija Counterpoint Research, u čijim podacima stoji da Apple-ov iPhone po prvi put u poslednjih pet godina

1 Comment

Leave a Reply