Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je rast od 2,7 puta u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nekonsolidovanih izveštaja kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

Poslovna dobit Tehnogasa porasla je 7,9 odsto na 1,7 milijardi dinara, ali su za razliku od prošle godine izostali otpisi pa je ostvaren visok krajnji rezultat. Poslovni prihod kompanije, verovatno i pod uticajem veće aktivnosti smederevske Železare, porastao je 14,5 odsto na 6,8 milijardi dinara.

Akcije Tehnogasa od početka godine beleže pad vrednosti od 8,3 odsto, a na jučerašnjoj cei od 7.982 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 8,3 milijarde dinara (67,3 miliona evra). Messer drži vlasnički udeo od nepunih 82 odsto, dok se ostatak akcija nalazi u rukama manjinskih akcionara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous SAD naseljavaju iranske mudžahedine u Albaniju
Next Sećanja: 17 godina od NATO bombardovanja

You might also like

Industrija 0 Comments

Kinezi i Italijani zainteresovani za Zastava kovačnicu

Nakon upravo okončane nove procene vrednosti kapitala fabrike, tender za ponovnu podaju Zastave kovačnice u bankrotu zakazan je za 24. april.

Industrija 0 Comments

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Građani EU od danas ne plaćaju roaming

Zakon EU o ukidanju naplate roaminga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka.

1 Comment

Leave a Reply