Podravka isplaćuje dividendu nakon deset godina

Podravka isplaćuje dividendu nakon deset godina

Posle sednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke odlučeno je da se isplati dividenda akcionarima od dela dobiti za poslovnu 2015. godinu.

Prehrambeno-farmaceutska kompanija Podravka iz Koprivnice prvi put nakon 10 godina isplaćuje dividendu.

Dividenda će iznositi sedam kuna po akciji.

U utorak su u Koprivnici održane sednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke na kojima su utvrđeni revidirani finansijski izveštaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu i predlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu.

Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 miliona kuna (5,3 miliona evra) dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 miliona kuna (2,08 miliona evra).

42 odsto akcija Podravke drže hrvatski penzijski fondovi, dok se 25,4 odsto akcija nalazi u vlasništvu države. Trenutno se prodaje po ceni od 327,2 kune, što je rast od 13.8% u odnosu na 2014. godinu, a tržišna kapitalizacija iznosi 2.378 miliona kuna.

Podravka je jedina akcija koja ni jednom nije izašla iz sastava berzanskog indeksa CROBEX od početka njegovog računanja.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Poslovni forum u Frankfurtu: Saradnja Srbije i Nemačke na uzlaznoj putanji
Next Dim iz elektrana poguban po zdravlje: Najštetniji TENT i Kostolac

You might also like

Kompanije

Air France: Jednostavnije putovanje do 110 destinacija širom sveta

Francuski avio-prevoznik Air France i pariski aerodrom „Šarl de Gol” uveli su novine u poslovanju i omogućili jednostavnija, udobnija i brža presedanja za putnike iz Srbije.

Prehrambena industrija

Evropska unija predlaže smanjenje proizvodnje mleka kako bi sprečila daljni pad cena

Evropska unija je danas podržala privremeno smanjenje proizvodnje mleka u zemljama članicama, kako bi se uhvatila u koštac sa niskim cenama koje su uzdrmale mlečnu industriju.

Energetika i naftna industrija

Slobodan Ružić: Savremeni uređaji rešavaju probleme visokih računa za struju

Problem visokih decembarskih računa za struju, na koje se do sada Elektroprivredi Srbije žalilo 1.880 potrošača od 3,6 miliona domaćinstava, mogao bi da se reši daljinskim očitavanjem, odnosno uvođenjem novih,