PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije.

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije u prometu alkoholnih pića u Privrednoj komori Srbije (PKS).

“Učešće sive ekonomije u BDP je 30,1 odsto, što nas čini zemljom sa izuzetno visokim stepenom tog problema”, rekla je sekretarka za trgovinu u PKS Gordana Hasimbegović.

Ona je istakla da su posledice sive ekonomije manji budžetski prihodi, zatvaranje privrednih subjekata, smanjenje investicija i zaposlenosti.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Predsednik Grupacije uvoznika i distributera alkoholnih pića (GUDAP) Predrag Amidžić je rekao da je cilj te grupacije da zaštiti potrošače i najavio da će organizovati edukaciju mladih i njihovih roditelja o odgovornom konzumiranju alkohola.

“Ne postoji tačna informacija o broju ljudi koji godišnje strada zbog upotrebe nelegalno proizvedenih pića, a mi kao eksperti u ovoj oblasti imamo odgovornost da građani Srbije konzumiraju alkoholna pića koja su legalna”, rekao je Amidžić.

Načelnik sektora tržišne inspekcije Goran Macura je istakao je da je postojeće zakone potrebno prilagoditi merama koje se preduzimaju protiv onih koji učestvuju u sivoj ekonomiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Spojili se američki IHS i britanski Markit
Next Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%

You might also like

Društvo 0 Comments

Stigli prvi zahtevi novosadskih studenata

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom “Protesti protiv diktature” objavili su da su sinoć usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici

Najvažnije vesti 0 Comments

Air France: Destinacija iz snova po hit cenama u WOW tarifi

Ne propustite ovu sjajnu ponudu iz Air France. Povratna karta za destinaciju iz snova po neverovatnim cenama. Svake nedelje nove destinacije po hit cenama u WOW tarifi.

Društvo 0 Comments

Počinje druga faza prekvalifikacije za IT

Nakon završetka pilot faze prekvalifikacije za IT, koju je pohađalo 100 polaznika, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas početak druge faze prekvalifikacije za 900 polaznika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply