PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije.

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije u prometu alkoholnih pića u Privrednoj komori Srbije (PKS).

“Učešće sive ekonomije u BDP je 30,1 odsto, što nas čini zemljom sa izuzetno visokim stepenom tog problema”, rekla je sekretarka za trgovinu u PKS Gordana Hasimbegović.

Ona je istakla da su posledice sive ekonomije manji budžetski prihodi, zatvaranje privrednih subjekata, smanjenje investicija i zaposlenosti.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Predsednik Grupacije uvoznika i distributera alkoholnih pića (GUDAP) Predrag Amidžić je rekao da je cilj te grupacije da zaštiti potrošače i najavio da će organizovati edukaciju mladih i njihovih roditelja o odgovornom konzumiranju alkohola.

“Ne postoji tačna informacija o broju ljudi koji godišnje strada zbog upotrebe nelegalno proizvedenih pića, a mi kao eksperti u ovoj oblasti imamo odgovornost da građani Srbije konzumiraju alkoholna pića koja su legalna”, rekao je Amidžić.

Načelnik sektora tržišne inspekcije Goran Macura je istakao je da je postojeće zakone potrebno prilagoditi merama koje se preduzimaju protiv onih koji učestvuju u sivoj ekonomiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Spojili se američki IHS i britanski Markit
Next Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%

You might also like

Društvo 0 Comments

Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine

Nezaposlenost u evrozoni je u maju ostala stabilna, jer se održao zamajac zapošljavanja usled jačanja ekonomskog oporavka u Evropi, pokazali zvanični podaci.

Društvo 0 Comments

Očekuje se ukadanje viza građanima Srbije za UAE

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, održao je tokom učešća na Sir Bani Jas Forumu u Abu Dabiju bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova i međunarodne

Društvo 0 Comments

Mesi osuđen zbog utaje poreza

Viši sud u Barseloni potvrdio je odluku Osnovnog suda u Barseloni, koji je u julu prošle godine osudio Lea Mesija na 21 mesec zatvora, zbog utaje poreza.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply