PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

PKS: Alkoholna pića među najfalsifikovanijim proizvodima

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije.

Od ukupno zaplenjene robe u oko 3.000 kontrola koje u toku godine izvrši Ministarstvo trgovine, oko 66 odsto su alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije u prometu alkoholnih pića u Privrednoj komori Srbije (PKS).

“Učešće sive ekonomije u BDP je 30,1 odsto, što nas čini zemljom sa izuzetno visokim stepenom tog problema”, rekla je sekretarka za trgovinu u PKS Gordana Hasimbegović.

Ona je istakla da su posledice sive ekonomije manji budžetski prihodi, zatvaranje privrednih subjekata, smanjenje investicija i zaposlenosti.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Predsednik Grupacije uvoznika i distributera alkoholnih pića (GUDAP) Predrag Amidžić je rekao da je cilj te grupacije da zaštiti potrošače i najavio da će organizovati edukaciju mladih i njihovih roditelja o odgovornom konzumiranju alkohola.

“Ne postoji tačna informacija o broju ljudi koji godišnje strada zbog upotrebe nelegalno proizvedenih pića, a mi kao eksperti u ovoj oblasti imamo odgovornost da građani Srbije konzumiraju alkoholna pića koja su legalna”, rekao je Amidžić.

Načelnik sektora tržišne inspekcije Goran Macura je istakao je da je postojeće zakone potrebno prilagoditi merama koje se preduzimaju protiv onih koji učestvuju u sivoj ekonomiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Spojili se američki IHS i britanski Markit
Next Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%

You might also like

Društvo 0 Comments

Donald Trump lično duguje više od 315 miliona dolara

Američki predsednik Donald Trump imao je do polovine juna 2017. najmanje 315,6 miliona dolara ličnih dugova prema američkim, nemačkim i drugim kreditorima. 

Društvo 0 Comments

Mladen Šarčević: Ove godine za nauku izdvojeno 130 miliona evra

Danas je na Beogradskom sajmu počeo deseti Festival nauke, a ministar prosvete Mladen Šarčević je na otvaranju rekao da je ove godine za nauku izdvojeno 130 miliona evra.

Društvo 0 Comments

Minimalac u Makedoniji 200 evra

Makedonski ministar finansija Dragan Tevdovski izjavio je da će minimalna plata u Makedoniji od septembra iznositi 12.000 denera, odnosno oko 200 evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply