Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Kompanija Thames Water sagradila je najveću plutajuću solarnu farmu u Evropi, koja se nalazi na sredini rezorvoara kojim se London snabdeva vodom.

Nalazi se van grada, zauzima površinu koja odgovara veličini osam fudbalskih terena isastavljena je od 23.000 solarnih panela.

Kompanija je izgradila solarnu farmu kako bi obezbedila energiju koja joj je potrebna kako bi potrošače snabdevala pijaćom vodom.

Thames Water troši 144 miliona dolara godišnje na utrošenu energiju, a izgradnjom ovog ogromnog izvora obnovljive sunčeve energije smanjiće trošak za čak 28 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%
Next Nafta pala ispod 40 dolara za barel

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google i Sanofi osnivaju preduzeće za lečenje dijabetesa

Zajedničko preduzeće, koje će činiti američka kompanija Google i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su će fokus ove dve kompanije biti na lečenju dijabetesa.

Kompanije 0 Comments

OakNorth – prva britanska digitalna banka koja je objavila godišnju dobit

OakNorth je postala prva od britanskih digitalno fokusiranih banaka koja je objavila godišnju dobit, zabeleživši dobit pre oporezivanja od 10,6 miliona funti, nakon dve pune godine poslovanja.

Svakog dana na sajtu YouTube pogleda se milijardu sati videa

Googleov popularni video servis YouTube može se pohvaliti podatkom da njegovi korisnici svakog dana pregledaju ukupno milijardu sati video sadržaja koji se tamo nalazi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply