Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Osam fudbalskih terena velika plutajuća solarna farma

Kompanija Thames Water sagradila je najveću plutajuću solarnu farmu u Evropi, koja se nalazi na sredini rezorvoara kojim se London snabdeva vodom.

Nalazi se van grada, zauzima površinu koja odgovara veličini osam fudbalskih terena isastavljena je od 23.000 solarnih panela.

Kompanija je izgradila solarnu farmu kako bi obezbedila energiju koja joj je potrebna kako bi potrošače snabdevala pijaćom vodom.

Thames Water troši 144 miliona dolara godišnje na utrošenu energiju, a izgradnjom ovog ogromnog izvora obnovljive sunčeve energije smanjiće trošak za čak 28 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dun&Bradstreet: U Srbiji cyber kriminal veći za 50%
Next Nafta pala ispod 40 dolara za barel

You might also like

Kompanije 0 Comments

Henkel prošle godine imao veću dobit i prihode

Nemački proizvođač robe široke potrošnje Henkel izvestio je u četvrtak o većoj dobiti i prihodima u prošloj godini zahvaljujući snažnom rastu na tržištima u nastajanju.

Kompanije 2 Comments

Komisija odobrila preuzimanje Star Šećera

Preuzimanjem kompanije Star Šećera, Miodrag Kostić postaje vlasnik još jedne šećerane i stiče dve trećine udela na srpskom tržištu šećera.

Agrobiznis 0 Comments

Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta

U Srbiji će kompanija Don Don 2017. otvoriti fabriku za proizvodnju tosta, u koju će uložiti više od četiri miliona evra i zaposliti oko 20 radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply