Informacije o brzo rastućim online projektima – I deo

Želimo pre svega da Vam se zahvalimo što pratite gdeinvestirati.com, nadamo se da će Vam ove informacije o projektima biti od koristi, potrudili smo se da selektujemo online projekate sa najvećim potencijalom koje Srbija ima u ovom trenutku, možemo da se čujemo i telefonski, a po potrebi i da organizujemo i sastanak sa osnivačima i menadžmentom ovih projekata

Kako smo i najavili, sada Vam dostavljamo detaljne informacije o prvom projektu na listi – platformi (sajtu) koji posreduje između korisnika koji žele da uznajme automobil i ren-a-car agencija koje te usluge pružaju.

Informacije su podeljene po sledećim segmentima:

 • Opis samog biznis modela (www.unionrentacar.com)
 • Kako izgleda platforma i koje rezultate sada postiže?
 • Koje su komparativne prednosti platforme?
 • Vaša uloga kao potencijalnog investitora
 • Kako i kada možete da podignete Vaš novac?
 • Rizici

Inače, platforma (sajt) je veoma profitabilana u Srbiji, organski godišnji rast prihoda iznosi preko 310%, a paralelno sa tim, intenzivno se radi na ekspanziji na inostranim tržištima.

Očekivani povraćaj na investiciju iznosi preko 10 puta za period od 5 godina, dakle uloženih 5.000 eur može da donese znatno iznad 50.000 eur u periodu od 5 godina.

Pročitajte detalje o samom projektu u nastavlju teksta, a ukoliko ste zainteresovani da budete deo ovog projekta, možemo da dogovorimo sastanak sa osnivačima i menadžmentom, gde biste bili upoznati sa celokupnom dokumentacijom, rizicima, zaštiti manjinskih akcionara u Kanadi, i svim ostalim informacijama koje Vam budu neophodne da donesete odluku. Informacije o ostala dva projekta bi Vam bile dostavljene u toku sutrašnjeg dana.

U tekstu ispod nalaze se detaljne informacije o projektu, ukoliko ste zaineteresovani da se pridružite projektu kao investitor/akcionar, prijavite se za sastanak popunjavanjem formulara u dnu teksta. (Bili biste kontaktirani telefonom, a po potrebi bismo zakazali i sastanak).

Krenimo sada sa detaljnim predstavljanjem projekta 1:

Naziv projekta: Union Rent-a-car North America

Busines model: Posredovanje između korisnika koji žele da iznajme automobile i rent-a-car agencija. 

Platforma (sajt) nema sopstvene automobile u vlasništvu već isključivo radi posredovanje kod rezervacija (kao što www.airbnb.com posreduje kod iznajmljivanja apartmana, booking.com kod iznajmljivanja hotela – to su sajtovi koji su najveći svetski izdavači apartmana odnosno hotela, a nemaju ni apartmane ni hotele u vlasništvu).

Platforma (sajt) uzima proviziju za svaku rezevaciju i to između 10% i 15% na ukupan iznos rezervacije, a zavisno od aranžmana koji ima sa svakom pojedinačnom agencijom (broj dana x cena po danu x 10/15%).

Primer: 
Navešćemo primer zarade sajta od jedne rezervacije, npr. automobila od 30 eur dnevno, za period od dve nedelje.
Ukupan iznos rezervacije u tom slučaju iznosi 14 dana x 30 evra što ukupno iznosi 420 evra. Ako sajt ima aranžman sa agencijom od 12% znači da bi zarada platforme (sajta) iznosila 50,4 evra za samo ovu jednu rezervaciju.

Kako izgleda platforma i koje rezultate sada postiže?

Platforma je kreirana od strane domaće firma, koja je, kako pokazuju rezultati, naša ubedljivo najstručnija firma što se tiče optimizacije ključnih reči za pretraživače, pre svega za Google. Pored optimizacije, ova firma, koja ove godine slavi 8 godina postojanja, je izuzetno uspešna u većenju velikih online projekata. Sa svoje dve sestrinske firme, ukupno ima 67 zaposlenih u IT sektoru.

Pogledajte sada i kako izgleda ova rent-a-car platforma: www.unionrentacar.com

Platforma je možda bliži naziv nego sajt, radi se o izuzetno složenom mehanizmu u pozadini, koji je obezbedio, kako su pokazala testiranja, da ova platforma pokazuje bolje performanse od najpoznatijih svetskih platformi u ovoj oblasti. Inače, kvalitetnih konkurenata nema puno u svetu, i analize su pokazale otvoren prostor za ubrzano širenje Union rent-a-cara na globalnom nivou.

Platforma je veoma profitabilna u Srbiji, i na godišnjem nivou imala je rast prihoda od preko 310%, rast koji se samo ubrzava. U toku je širenje, na Crnu Goru, Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Grčku, Centralnu Evropu, Portugal, a posebno na Severnu Ameriku (US i CAN) – koje je i najveće tržište, i gde su projekcije, infrastruktura i podrška najveći.

Kako?

 • Pozicioniranje Union Rent-a-Car platforme na prvim stranicama Google-a za rezultate pretrage po gradovima, a i po drugim ključnim rečima koje su predmet “Ugovora o poverljivosti informacija” (eng. NDA – Non-disclosure agreement).
 • Postoji i čitav spektar drugih, proaktivnih i visoko-sofisticiranih mehanizama za dobijanje korisnika, ali i samih strategija koje su već dale odlične rezultate, ali sve to potpada pod “Ugovor o poverljivosti informacija”, koji bi Vam bio dostavljen ukoliko pokažete interesovanje za učešće u ovom projektu kao investitor.
Vaša uloga kao potencijalnog investitora
Na primeru iznad ste videli da zarada na samo jednoj rezervaciji može da bude i preko 50 eur.
 • Vi kao investitor ulažete određeni novac i za to dobijate određeni procenat vlasništva u akcijama
 • Kompanija u koju biste ulagali, nosilac poslovanja za Union rent-a-car u Severnoj Americi (US i CAN) bila bi registrovana u Kanadi i izdala bi nominalno 1.000.000 akcija (radi se o nominalnom broju akcija, ne o novcu).
 • Vaša prava kao manjinskog akcionara bila bi zaštićena strogim okvirima i jasnim pravilima države Ontario. Pošto se radi o firmi koja je “incorporated”, sto znači da je emitovala akcije, kontrola i zaštita investitora se sprovodi u skladu sa najvišim svetskim standardima, a koje sprovodi Toronto Stock Exchange. Informacije o tome biste dobili u zasebnom dokumentu.
 • Novac investitora bi bio upotrebljen po precizno definisanom biznis planu, i ne bi mogao da se upotrebljava van toga, što bi bilo definisano i ugovorom. Svakog meseca se prate rezultati, i u skladu sa tim koliko je novca se troši, to treba da prate i rezultati,  a sve u skladu sa biznis planom.
 • U ovom ciklusu investiranja, u skladu sa biznis planom, potrebno je za 8.60% vlasništva sakupiti 250.000 eur, ne više od toga. Ta sredstva su dovoljna za početnu postavku Union rent-a-cara u Torontu, odakle bi krenula ekspanzija i po ostalim gradovima u Severnoj Americi. Ukoliko bude saklupljeno više sredstava, te investicije ne bi bile prihvaćene u ovoj fazi, iz razloga što vrednost firme najbrže raste u početnim mesecima, i nakon postavke biznisa u Torontu, sledeći ciklus investicija je namenjen investitorima u Severnoj Americi, i u skladu sa biznis planom, po nekoliko puta većoj evaluaciji (ceni) – 2.000.000 eur za približno isti procenat vlasništva. Na taj način, investitori koji pokažu poverenje u početnim fazama, kada je i najveća percepcija rizika, su i adekvatno nagrađeni. Planirani povraćaj u periodu od 5 godina je znatno iznad 10 puta na uloženo. Treba napomenuti da se ne radi o garantovanom povraćaju, postoje i rizici, iako je projektovani povraćaj izuzetno visok, radi se o prilično konzervativnim analizama, i veća je verovatnoća da se prebaci ovaj rezultat nego da se podbaci.

Kako i kada možete da podignete Vaš novac?

U svakom novom ciklusu investiranja Vama će biti omogućeno da zajedno sa procesom dokapitalizacije prodate i deo Vaših akcija. Pošto se plan pravi na 5 godina i definiše ugovorom, da se ne bi ugrozio razvoj kompanije, Vi biste prve godine, u ciklusu dokapitalizacije namenjene investitorima pre svega investitorima iz Severne Amerike, mogli da prodate najviše 20% Vaših akcija, druge godine 25%, treće  30%, a od četvrte bez ograničenja. Treba napomenutu da prodajom 20% Vaših akcija, ukoliko kompanija sa rezultatima bude u okviru biznis plana, vi već prve godine možete da povratite celokupnu investiciju.

Rizici

Treba na pomenuti da ne postoje garancije o sigurnoj zaradi, mi, kao redakcija gdeinvestirati.com ne možemo da damo garancije da kompanija neće napraviti gubitke, ili možda i izgubiti sav novac Investitora, iako smatramo da je verovatnoća za tako nešto minimalna. Želimo nedvosmsisleno da naznačmo da investicije u online projekte, ili investicije na berzi nose visok stepen rizika, mnogo veći nego što je npr. štednja u banci, iako i za štednju u banci ne možemo da kažemo da je 100% sigurna, pogotovo mi koji živimo na ovim prostorima i koji smo u ne tako davnoj prošlosti imali mnoga negativna iskustva.

Ono što nam je bio cilj jeste to da Vam skrenemo pažnju na nešto što smo mi, koji smo dugo u ovom poslu definisali kao možda najbolji izbor u ovom trenutku, kada se uzmu rizici koji postoje, ali i profitabilnost i statistika rasta u Srbiji, ozbiljnost i istkustvo i posvećenost firme koja stoji iz projekta, ekspanzija na inostranim tržištima koja je u toku, kvalitet platforme, kao i transparentnost i zaštita manjinskih investitora i akcionara, i profesionalno vođenje kompanije na globalnom nivou. Nadamo se da smo Vam u ovom emailu poslali dovoljno informacija koje Vam mogu pomoći da odlučite da li da se prijavite za sledeći korak u ovom procesu, čuli bismo se prvo telefonom za dodatna pitanja, a po potrebi bismo zakazali i sastanak.

Prijavite se za više informacija popunjavanjem formulara. (Bili biste kontaktirani telefonom, a po potrebi bismo zakazali i sastanak)

Srdačan pozdrav,
Stefan Babić, osnivač gdeinvestirati.com

Previous Dim iz elektrana poguban po zdravlje: Najštetniji TENT i Kostolac
Next Negativne kamatne stope i u Mađarskoj

You might also like

Uncategorized 0 Comments

NBS: Devizne rezerve u julu povećane za 314,5 miliona evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije porasle su u julu za 314,5 miliona evra u odnosu na kraj juna, na 9.605,7 miliona evra, saopštila je NBS.

Beogradska berza: Veterinarski zavod dobitnik dana

Ukupan promet na Beogradskoj u petak je iznosio 11,4 miliona RSD (92 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 oslabio dodatnih 0,1% na 696,4 poena. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply