Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 122,9228 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,2 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,1 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,3 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,9882 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,8 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar slabiji za 0,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 540 miliona evra (uključujući i jučerašnju intervenciju) i kupila 10 miliona.

Previous Negativne kamatne stope i u Mađarskoj
Next Selaković: Mlade na selu zadržava preduzetništvo

You might also like

Evropske berze: Rezultati francuskih izbora ohrabrili ulagače

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su snažno porasle jer su ulagači odahnuli nakon što je u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj pobedio centrista Emmanuel Macron, kojeg

Wall Street: Dow Jones na rekordnom nivou

Na Wall Streetu je u ponedeljak Dow Jones indeks dostigao novi najviši nivou istoriji jer su dobri makroekonomski pokazatelji potvrdili da američka ekonomija stabilno raste.

Evropske berze: Energetski sektor podržava rast berzi

Na evropskim berzama u utorak su cene akcija porasle, najviše u energetskom sektoru zbog rasta cena nafte, dok je rudarski pod pritiskom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply