Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Dinar bez promene u odnosu na evro, NBS intervenisala na deviznom tržištu

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 122,9228 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,2 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,1 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,3 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,9882 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,8 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar slabiji za 0,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 540 miliona evra (uključujući i jučerašnju intervenciju) i kupila 10 miliona.

Previous Negativne kamatne stope i u Mađarskoj
Next Selaković: Mlade na selu zadržava preduzetništvo

You might also like

Dinar u padu, sutra 123,41 dinara za evro

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,4066 dinara za evro.

Svetske berze 0 Comments

Britanska funta pod pritiskom slabih makroekonomskih podataka

Funta je u sredu značajno oslabila na međunarodnim tržištima novca nakon objavljivanja iznenađujuće loših rezultata britanske industrijske proizvodnje u oktobru.

Metali opet najisplativija investicija

Metali su bili jedna od najboljih investicija u 2016. godini, a po svemu sudeći biće najisplativije ulaganje i u prvoj četvrtini ove godine, piše Bloomberg.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply