Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Profesor softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Ajdelejdu smatra da bi upravo ovaj grad mogao da bude najpogodniji za utvrđivanje načina na koji bi integrisana upotreba tehnologije mogla da poboljša živote stanovnika.

Projekat ‘The Smart City’ počeo je u saradnji sa vladom Južne Australije, lokalnim vlastima i tehnološkom kompanijom Cisco.

Predstavnik Odbora za građanske slobode Tim Vines prihvatio je zamisao da bi automatizacija mogla da poboljša živote stanovnika, uz napomenu da je ipak neophodno saznati kakve tipove informacije će prikupljati ugrađeni senzori.

On je naveo da su glavna pitanja – ko će skladištiti te podatke, koliko dugo će biti skladišteni, kao i ko će sve moći da im pristupi.

Gospodin Vines je dodao da bi senzori takođe ugrozili anonimnost koju građani Adelejda trenutno uživaju.

Izvor: GdeInvestirati/LonelyPlanet/B92
Previous Ovde odlazi najveći deo novca EU
Next Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

You might also like

Društvo 0 Comments

Britanija drastično smanjuje broj stranih radnika

Britanska Vlada smanjiće godišnji broj migranata sa 250.000 na nekoliko desetina hiljada i uvesti ozbiljne restrikcije za strane radnike.

Najvažnije vesti 2 Comments

Lekare uskoro očekuje ugovor o osiguranju od profesionalne odgovornosti

Direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić izjavio je da će u narednim danima biti potpisan ugovor o osiguranju lekara od profesionalne odgovornosti.

Društvo 0 Comments

London je i dalje glavni finansijski centar sveta

London je i dalje finansijski centar sveta, uprkos “Brexitu”, pokazuje istraživanje “Globalnog finansijskog centra indeksa”, koji rangira 92 finansijska središta u svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply