Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Ovo je savršen kandidat za prvi “pametni grad” na svetu

Profesor softverskog inženjerstva na Univerzitetu u Ajdelejdu smatra da bi upravo ovaj grad mogao da bude najpogodniji za utvrđivanje načina na koji bi integrisana upotreba tehnologije mogla da poboljša živote stanovnika.

Projekat ‘The Smart City’ počeo je u saradnji sa vladom Južne Australije, lokalnim vlastima i tehnološkom kompanijom Cisco.

Predstavnik Odbora za građanske slobode Tim Vines prihvatio je zamisao da bi automatizacija mogla da poboljša živote stanovnika, uz napomenu da je ipak neophodno saznati kakve tipove informacije će prikupljati ugrađeni senzori.

On je naveo da su glavna pitanja – ko će skladištiti te podatke, koliko dugo će biti skladišteni, kao i ko će sve moći da im pristupi.

Gospodin Vines je dodao da bi senzori takođe ugrozili anonimnost koju građani Adelejda trenutno uživaju.

Izvor: GdeInvestirati/LonelyPlanet/B92
Previous Ovde odlazi najveći deo novca EU
Next Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

You might also like

Društvo 0 Comments

Prosečna neto plata u Srbiji 47.814 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu ove godine iznosila je 47.814 dinara i veća je nego u februaru nominalno za 1,8 odsto, a realno za 1,6 odsto, saopštio je

Najvažnije vesti 0 Comments

Trećina radnika u Srbiji radi “na crno”

Iz Ministarstva za rad je saopšteno da je inspekcija rada tokom tri dana nadzora otkrila 311 neprijavljenih radnika koje je sprovela kod poslodavaca koji se bave proizvodnjom i trgovinom građevinskog materijala,

Najvažnije vesti 0 Comments

Zorana Mihajlović: 3.000 zaposlenih u Železnicama Srbije dobija otpremnine do kraja 2016.

Do kraja ove godine 3.000  ljudi u srpskim železnicama će dobiti otpremnine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply