Novi Zeland: Roboti dostavljaju picu

Novi Zeland: Roboti dostavljaju picu

Lanac brze hrane Domino će uskoro testirati robota za dostavu pica na Novom Zelandu, koji će, kako je saopšteno, biti prvi robot takve vrste u svetu.

Kompanija Domino je saopštila da u saradnji sa vlastima Novog Zelanda radi na testiranju Domino robota (DRU), prenosi agencija France press.

Robot na četiri točka, razvijen u Australiji, niži je od metra i sadrži grejne pregrade (rerne) u koje može biti stavljeno do deset pica.

DRU-a se kreće pomoću napajanja iz baterije i ima senzore za izbegavanje prepreka, navodi se u saopštenju kompanije.

foto: basvuruadresi.com

foto: basvuruadresi.com

Kada poruče picu, naručioci dobijaju poseban kod, koji zatim ukucavaju u tastaturu robota kako bi otključali pregradu u kojoj se nalazi njihova pica.

“DRU je mudar i simpatičan i uvereni smo da će jednog dana postati integralni deo porodice Domino”, izjavio je generalni menadžer ovog lanca na Novom Zelandu, Scott Bush.

“Ovo je izuzetna prilika za Novi Zeland. U proteklih godinu dana sam aktivno i agresivno promovisao Novi Zeland kao poligon za probu nove transportne tehnologije”, kazao je Bush.

Vlasti Novog Zelanda još uvek rade na propisima koji se odnose na autonomna vozila kao što je DRU.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Holandija zbog manjka kriminalaca zatvara zatvore
Next Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

You might also like

Kompanije

Francuska vraća 10 milijardi evra velikim kompanijama

Francuskoj je naloženo da vrati deset milijardi evra velikim kompanijama, jer je Ustavni sud proglasio nezakonitim porez od tri odsto na isplatu dividendi.

Kompanije

Japan: Foxconn kupio Sharp

Tajvanska kompanija Foxconn, inače poznata po tome što proizvodi ekrane za Appleove iPhone, finalizovala je sporazum o kupovini većinskog dela japanskog elektronskog giganta Sharp.

Kompanije

Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Veliku priliku je Microsoft propustio posle kupovine Nokia odeljenja za uređaje i poslovanje.