Nafta: Rusi ispred Arapa

Nafta: Rusi ispred Arapa

Rusija je u januaru proizvodila 10,46 miliona barela nafte dnevno, čime je pretekla Saudijsku Arabiju, pokazuju podaci ruske statističke službe Rostat.

Saudijska Arabija je objavila da je u januaru proizvodila 10,09 miliona barela nafte dnevno, dok su članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) prijavile ukupnu proizvodnju od 32,33 miliona barela nafte dnevno, prenosi ruska agencija Tass.

Iračka proizvodnja nafte je u januaru dostigla 4,38 miliona barela nafte dnevno.

U decembru 2015. godine, proizvodnja nafte u Rusiji je iznosila 10,32 miliona barela dnevno, što je takođe bilo iznad saudijske proizvodnje od 10,01 milion barela.

Prema podacima Rostata, izvoz nafte iz Rusije je u januaru smanjen za 2,3 odsto na godišnjem nivou, na 19,2 miliona tona.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: NIS konačno na zelenoj teritoriji
Next Srbi prave električni automobil

You might also like

Kompanije 0 Comments

Cisco očekuje rast prihoda za naredni kvartal, akcije u snažnom plusu

Američka tehnološka kompanija Cisco nadmašila je očekivanja analitičara, objavivši solidne rezultate poslovanja u poslednjem tromesečju.

Kompanije 0 Comments

Banka Vatikana imala dobit od 36 miliona evra

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za verske poslove (IOR), zabeležila je neto dobit od 36 miliona evra 2016. godine.

Industrija 0 Comments

Srbijašume: Istorijski obim proizvodnje, dobit 4,1 miliona evra

Javno preduzeće Srbijašume u prošloj godini ostvarilo je najveći obim proizvodnje od osnivanja i ostvarilo dobit u iznosu od 4,1 milion evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply