Nafta: Rusi ispred Arapa

Nafta: Rusi ispred Arapa

Rusija je u januaru proizvodila 10,46 miliona barela nafte dnevno, čime je pretekla Saudijsku Arabiju, pokazuju podaci ruske statističke službe Rostat.

Saudijska Arabija je objavila da je u januaru proizvodila 10,09 miliona barela nafte dnevno, dok su članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) prijavile ukupnu proizvodnju od 32,33 miliona barela nafte dnevno, prenosi ruska agencija Tass.

Iračka proizvodnja nafte je u januaru dostigla 4,38 miliona barela nafte dnevno.

U decembru 2015. godine, proizvodnja nafte u Rusiji je iznosila 10,32 miliona barela dnevno, što je takođe bilo iznad saudijske proizvodnje od 10,01 milion barela.

Prema podacima Rostata, izvoz nafte iz Rusije je u januaru smanjen za 2,3 odsto na godišnjem nivou, na 19,2 miliona tona.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: NIS konačno na zelenoj teritoriji
Next Srbi prave električni automobil

You might also like

Kompanije 0 Comments

Impol Seval: polugodišnja dobit skočila na 670 miliona dinara

Valjonica Impol Seval iz Sevojna objavila je šestomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju nastavak trenda visoke efikasnosti kompanije iz prošle godine.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

RWE i Engie – nove špekulacije oko povezivanja

Evropski proizvođači električne energije, nemački RWE i francuski Engie, razmišljaju o povezivanju koje bi moglo da se sprovede svopom akcija, prenosi Reuters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kompanije 0 Comments

FlyDubai uvodi svakodnevne letove na liniji Beograd-Dubai

Avio-kompanija FlyDubai najavila je da će zbog velikog interesovanja uvesti svakodnevne letove na redovnoj liniji između Dubaija i Beograda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply