Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke.

Dobit banke u prvih devet meseci iznosila je skoro četiri milijarde, ali je u četvrtom kvartalu zabeležen gubitak usled povećanih otpisa i rezervisanja. Inače, ova stavka na nivou cele godine smanjena je za 40 odsto na 1,9 milijardi dinara.

Prihod od kamata AIK-a u prošloj godini pao je 3,9 odsto na nepunih 10 milijardi dinara, ali je usled opšteg trenda pada kamata i nižih rashoda, profit po ovom osnovu skočio 6,1 odsto na 7,1 milijardu dinara. Prihod po osnovu naknada i provizija porastao je 10,1 odsto na 1,07 milijardi dinara, dok je dobit po ovom osnovu skočila 7,4 odsto na 878,6 miliona dinara.

Aktiva AIK banke, koja drži skoro šest odsto domaćeg tržišta na kraju prošle godine iznosila je 179,1 milijardu dinara (1,47 milijardi evra) što je rast od 3,3 odsto u odnosu na kraj 2014. godine.

AIK banka je sazvala vanrednu skupštinu akcionara za 25. mart, a nedavno je dnevni red dopunjen tačkom za prinudan otkup akcija po ceni od 1.800 dinara. Na ovom nivou tržišna vrednost banke iznosi oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Novi Zeland: Roboti dostavljaju picu
Next Admiral Group: 1.000 funti svakom radniku

You might also like

Transport 0 Comments

Alitalia pred bankrotom

Radnici kompanije Alitalia odbacili su sporazum o restrukturiranju koji su ponudile uprava kompanije i sindikati radi spasavanja ove avio-kompanije.

Kompanije 0 Comments

Carlsberg pozitivno završio 2016. godinu

Danski proizvođač piva Carlsberg izvestio je u sredu da je u prošloj godini ponovo pozitivno poslovao, nakon gubitka u 2015., uz stagnaciju prodaje u ključnoj regiji istočne Evrope zbog slabijeg

Energoprojekt holding i NIS uključeni u indekse SEE Link regionalne berze

Akcije Energoprojekt holdinga i Naftne industrije Srbije (NIS) uključene su u indeksne kopre najlikvidnijih hartija regionalne berze SEE Link, objavljeno je u ponedeljak na zvaničnoj internet strani ove berze.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply