Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre, pokazuju podaci iz nerevidiranih finansijskih izveštaja banke.

Dobit banke u prvih devet meseci iznosila je skoro četiri milijarde, ali je u četvrtom kvartalu zabeležen gubitak usled povećanih otpisa i rezervisanja. Inače, ova stavka na nivou cele godine smanjena je za 40 odsto na 1,9 milijardi dinara.

Prihod od kamata AIK-a u prošloj godini pao je 3,9 odsto na nepunih 10 milijardi dinara, ali je usled opšteg trenda pada kamata i nižih rashoda, profit po ovom osnovu skočio 6,1 odsto na 7,1 milijardu dinara. Prihod po osnovu naknada i provizija porastao je 10,1 odsto na 1,07 milijardi dinara, dok je dobit po ovom osnovu skočila 7,4 odsto na 878,6 miliona dinara.

Aktiva AIK banke, koja drži skoro šest odsto domaćeg tržišta na kraju prošle godine iznosila je 179,1 milijardu dinara (1,47 milijardi evra) što je rast od 3,3 odsto u odnosu na kraj 2014. godine.

AIK banka je sazvala vanrednu skupštinu akcionara za 25. mart, a nedavno je dnevni red dopunjen tačkom za prinudan otkup akcija po ceni od 1.800 dinara. Na ovom nivou tržišna vrednost banke iznosi oko 130 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Novi Zeland: Roboti dostavljaju picu
Next Admiral Group: 1.000 funti svakom radniku

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Aerodrom Ponikve kod Užica: Završena zgrada prijema, letovi od avgusta

Nekada vojna vazdušna luka, aerodrom Ponikve kod Užica dobio je novu zgradu za prijem putnika, a do jeseni se očekuju i prvi letovi većih aviona.

Kompanije 0 Comments

Facebook koristi skoro 2 miliona korisnika mesečno

Tokom svog finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, Facebook je objavio da rastu prihodi kao i da sekorisnička baza konstantno uvećava.

Kompanije 0 Comments

Država povećala vlasnički udeo u Galenici konverzijom duga

Na skupštini akcionara Galenike, koja je održana juče, doneta je odluka o konverziji duga tog preduzeća u vlasnički kapital države u vrednosti od 14,7 milijardi RSD, tako da je država

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply