Dinar stabilan prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar stabilan prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,8650 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,0 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,5 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,6324 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,8 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 1,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,5 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 525 miliona evra (uključujući i jučerašnju intervenciju) i kupila 10 miliona.

Previous Miodrag Zec: Intelektualna elita odlazi bez namere da se ikada vrati
Next Brazil: Dilma Rousseff poručila da nikada neće podneti ostavku

You might also like

Berza

Kurs evra u ponedeljak 118,15 dinara

Dinar će sutra ojačati za 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,1567 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Berza

Beogradska berza: Odličan promet zahvaljujući obveznicama

Indeksi Beogradske berze nastavili su uzlazni trend, dok je ukupan promet iznosio odličnih 2,04 milijarde RSD (17,2 miliona EUR), uglavnom zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama.

Makroekonomija

Venecuela prodaje svoju kripto-valutu

Venecuela je kreirala sopstvenu kriptovalutu kako bi pokušala da se izvuče iz krize.