Dinar stabilan prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar stabilan prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,8650 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,0 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,5 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,6324 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,8 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 1,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,5 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije juče je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 525 miliona evra (uključujući i jučerašnju intervenciju) i kupila 10 miliona.

Previous Miodrag Zec: Intelektualna elita odlazi bez namere da se ikada vrati
Next Brazil: Dilma Rousseff poručila da nikada neće podneti ostavku

You might also like

Beogradska berza: Komercijalna u fokusu, pad indeksa

Početak trgovačke sedmice obeležila je nevelika investiciona aktivnost uz pad oba berzanska indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 12,3 miliona RSD (99 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio

Oporavak cene nafte usled slabijeg dolara

Na današnjem trgovanju u Aziji cene nafte su blago porasle, nakon što su dan ranije pale više od dva odsto, a njihovom opravku je podršku pružio i slabiji dolar, iako se

Beogradska berza: Prvi nedeljni dobitak Belexa u 2017. godini

Nakon četiri vezane sedmice pada, beogradsko tržište akcija je zaustavilo silazni trend, istina, minornim oporavkom od 0,1%, mereno indeksom Belex15. Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu, koja je prošle godine

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply