Beogradska berza: NIS konačno na zelenoj teritoriji

Beogradska berza: NIS konačno na zelenoj teritoriji

Domaće tržište akcija danas je registrovalo lagani rast vrednosti, a trgovanje je obeležila činjenica da se Naftna industrija Srbije (NIIS) konačno našla na pozitivnoj teritoriji u tekućoj godini.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,2 miliona RSD (67 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 porastao 0,4% na 605,8 poena.

NIS je nastavio rast vrednosti i četvrti dan zaredom stigavši do psihološke granice od 600 RSD uz promet od 2,8 miliona RSD. Akcije ove najveće kompanije na Beogradskoj berzi dnevni maksimum su dostizale na nivou od 604 RSD što je najviša vrednost ove hartije u tekućoj godini. Već duže vreme prilično je slaba ponuda NIS-ovih akcija te je ukupna tražnja danas bila duplo veća od ponude.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) je ojačao 0,2% na 893 RSD uz promet od 1,8 miliona RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) stigao do 992 RSD uz realizaciju od 1,7 miliona RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je takođe registrovao rast vrednosti od 0,7% na 981 RSD uz neveliko trgovanje od 0,8 miliona RSD. Skroman rast vrednosti od 0,3% registrovao je i Alfa plam (ALFA) koji je blago ojačao na 32.700 RSD uz neveliko trgovanje od 0,2 miliona RSD.

Gubitnik dana bile su prioritetne konvertibilne akcije AIK banke (AIKBPC) koje su pale 30% na 1.050 RSD uz promet od pola miliona RSD. AIK je danas objavio da je prošle godine ostvario neto dobit od neto dobit od 3,4 milijarde RSD što je rast od 87,8% u odnosu na godinu pre, iako je u prvih devet meseci prošle godine krajnji rezultat bio nepune četiri milijarde RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile promet.

Previous Mali IPhone jeftin Kinezima, a Indijcima premali
Next Nafta: Rusi ispred Arapa

You might also like

Berza

Beogradska berza: Goša najprometnija akcija, Belex u blagom minusu

Poslednji trgovački dan u nedelji doneo je ukupnu realizaciju u trgovanju od 332,4 miliona RSD (2,8 miliona EUR), a gro prometa su zauzele državne obveznice.

Svetske berze

Azijske berze: Pad indeksa zbog straha od trgovinskog rata između SAD-a i Kine

Na azijskim berzama su indeksi pali, kao i dan pre na Wall Streetu, jer se ulagači plaše trgovinskog rata između SAD-a i Kine i jer je tehnološki sektor i dalje

Berza

Azijske berze: Skok berzi, funta i dalje slaba

Nakon dva dana pada, na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle jer su dobre ekonomske vesti iz SAD-a ublažile strahove od posledica Brexita, dok se kurs funte i dalje