Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Železničke stanice “Beograd-Centar” je spreman. Među zainteresovanih izvođačima radova najviše domaćih građevinskih preduzeća.

Prema podacima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada, za radove na Prokopu u prvoj fazi prijavilo se više uglavnom domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači.

Među zainteresovanim preduzećima za ovaj posao nalaze se stari poznavaoci Prokopa – ‘Energoprojekt niskogradnja’ i ‘Energoprojekt urbanizam i arhitektura’, ali i austrijski Strabag udružen sa domaćim preduzećima. Među zainteresovanima je i ‘MBA – Ratko Mitrović niskogradnja’ udružen sa firmom ‘Cvetnik’.

Izveštaj o pregledu pristiglih ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku, kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište.

Javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije…

Prilaz sa auto-puta

Prva faza pomenutih radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa auto-puta E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi radova završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.

Izvor: Novosti.rs
Previous Tony Verheijen: EPS ima potencijal da bude regionalni igrač, ali...
Next Saudijska Arabija neće dozvoliti da cena nafte ostane iznad 40 dolara

You might also like

Transport 0 Comments

Francuska razmatra tužbu protiv Fiat Chrusler-a zbog prevelike emisije štetnih gasova

Francuski istražitelji su najavili mogućnost pokretanja tužbe protiv automobilske kompanije Fiat Chrysler zbog prekomerne emisije azot oksida u nekim njihovim dizel motorima, objavila je vlada u ponedeljak.

Kompanije 0 Comments

“Tafe” će proizvoditi 5.000 traktora godišnje u Srbiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu “Tafe” Malikom Srinivasan, koja je istakla da cilj kompanije da

Tema dana 0 Comments

Delta holding prihvatio nastavak pregovora o rekonstrukciji Sava Centra

Kompanija Delta holding učestvovaće u pregovorima o sklapanju javno-privatnog partnerstva u upravljanju i rekonstrukciji beogradskog Sava centra, saopštili su iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply