Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Za Prokop zainteresovano 8 ponuđača

Tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Železničke stanice “Beograd-Centar” je spreman. Među zainteresovanih izvođačima radova najviše domaćih građevinskih preduzeća.

Prema podacima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada, za radove na Prokopu u prvoj fazi prijavilo se više uglavnom domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači.

Među zainteresovanim preduzećima za ovaj posao nalaze se stari poznavaoci Prokopa – ‘Energoprojekt niskogradnja’ i ‘Energoprojekt urbanizam i arhitektura’, ali i austrijski Strabag udružen sa domaćim preduzećima. Među zainteresovanima je i ‘MBA – Ratko Mitrović niskogradnja’ udružen sa firmom ‘Cvetnik’.

Izveštaj o pregledu pristiglih ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku, kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište.

Javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije…

Prilaz sa auto-puta

Prva faza pomenutih radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa auto-puta E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi radova završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.

Izvor: Novosti.rs
Previous Tony Verheijen: EPS ima potencijal da bude regionalni igrač, ali...
Next Saudijska Arabija neće dozvoliti da cena nafte ostane iznad 40 dolara

You might also like

Kompanije 3 Comments

Koliko Fiat realno doprinosi srpskom izvozu?

Nakon početnog zamajca 2012. godine, prodaja kragujevačkog fiat 500L pada već drugu godinu zaredom.

Društvo 0 Comments

Gde štede građani Srbije?

Prema podacima NBS, štednja u bankama je stabilna uprkos niskim kamatnim stopama.

Kina: Facebook dobio sudski spor

Sud tvrdi da je kineska prehrambena firma Zhongshan Pearl River “prekršila moralna načela očiglednom namerom oponašanja i kopiranja tuđeg poznatog zaštićenog imena”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply