Wall Street: Indeksi zatvorili sa malim dobicima

Wall Street: Indeksi zatvorili sa malim dobicima

Cene akcija na Wall Street-u u ponedeljak su blago porasle, nastavljajući najduži pozitivni niz od oktobra 2015. Dow Jones je zatvorio na dobitku od 0,12 odsto, S&P 500 je porastao 0,10 odsto, a Nasdaq indeks 0,28 odsto.

Prošle su sedmice indeksi Dow Jones i S&P 500 dotakli najviše nivoe od kraja 2015. nadoknadivši sve gubitke od početka godine.

Nakon oštrih gubitaka na početku godine, oporavak cena nafte i sirovina u proteklih mesec i po dana podstaklo je rast rudarskog i energetskog sektora, što je stabiliziovalo sveukupno tržište.

Pozitivno na berze uticala je i poruka američke centralne banke o sporijem tempu povećanja kamata u ovoj godini, dok bi privreda trebala umereno rasti, a nezaposlenost padati.

Međutim, novih vesti koje bi podržale daljnji rast cena akcija još uvek nema.

“Mislim da ulagače počinju brinuti visoke promene vrednosti. Obzirom na rastn cena akcija u proteklih pet nedelja, tržište je osetljivo na loše vesti”, kaže Stephen Massocca, direktor “Wedbush Equity Management”.

I dok se očekuje nastavak umerenog rasta američke ekonomije, tržište bi moglo negativno reagovati na eventualne negativne makroekonomske podatkei iz Evrope i Kine, kaže Lisa Kop, iz “U.S. Bank Wealth Management”.

Na oprez investitora ukazuje i slab obim trgovanja. Na američkim je berzama vlasnika juče zamenilo oko 6,2 milijarde akcijaa, dok u poslednjih 20 dana dnevni obim u proseku iznosio 8,2 milijarde.

Izvor:SEEBiz
Previous Rusija najavila jednostrane udare u Siriji na prekršioce primirja
Next Eksplozije na briselskom aerodromu i metrou: Berze u padu, porasla cena zlata

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Blagi rast drugi dan zaredom

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,7 odsto, dok su cene akcija u Južnoj Koreji, Singapuru, Hong Kongu i Australiji porasle između 0,1 i 0,6

Wall Street: Indeksi slabiji na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcije pale, najviše u tehnološkom sektoru, a ulagači su bili oprezni zbog rasta napetosti između SAD-a i Severne Koreje.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Polovičan učinak indeksa na kraju nedelje

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dostigao novi najviši nivo u istoriji, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks skliznuli s rekordnih nivoa zbog pada cena akcija u tehnološkom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply