Rusija najavila jednostrane udare u Siriji na prekršioce primirja

Rusija najavila jednostrane udare u Siriji na prekršioce primirja

Rusija je upozorila SAD da će danas početi da jednostrano silom odgovara na kršenja primirja u Siriji, ukoliko Washington odbije da koordiniše sa Moskvom angažovanje protiv onih koji ga krše, prenosi AP.

Ruska vojska je optužila SAD da odugovlače s odgovorom na predloge Moskve o pravilima za zajedničko praćenje primirja u Siriji i odgovore na njegovo kršenje.

Kako navodi AP, ruska vojska tvrdi da će dalja odlaganja voditi civilnim žrtvama.

General-poručnik Sergej Rudskoj iz Generalštaba ruske vojske naveo je u saopštenju da će Rusija, počevši od danas, početi jednostrano da koristi silu protiv onih koji krše primirje, ukoliko SAD ne odgovore na njene predloge o zajedničkom odgovoru.

Kako prenosi AP, State Department  insistira da Moskva i Washington konstruktivno rade na praćenju primirja i upozorio Rusiju da ne preduzima jednostrane akcije.

Izvor:Tanjug
Previous Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou, najmanje 28 ljudi poginulo, više desetina ranjeno
Next Wall Street: Indeksi zatvorili sa malim dobicima

You might also like

Geopolitika

Libija: Sirt pod kontrolom provladinih snaga

Libijske snage preuzele su danas potpunu kontrolu nad Sirtom, gradom koji su držali džihadisti Islamske države, saopštili su zvaničnici.

Geopolitika

Turska se pre podne pomirila sa Izraelom, popodne sa Rusijom: Erdogan uputio Putinu izvinjenje zbog obaranja aviona

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu izvinjenje zbog obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih snaga, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Geopolitika

Može li najnoviji sporazum SAD-Rusija okončati rat u Siriji

Samo nekoliko sati posle objavljivanja dogovora o primirju iz Sirije stižu izveštaji da vladini avioni bombarduju pobunjeničke položaje širom zemlje, dok pobunjenici gađaju vladina područja, u kojima ima desetina mrtvih