Radnici Agroživa stekli uslove za socijalni program

Radnici Agroživa stekli uslove za socijalni program

Posle dve godine neizvesnosti, 375 radnika živinske klanice Agroživ rešiće svoj radnopravni status.

Problem je nastao zbog jedinstvenog pravnog statusa Agroživa, koji je bio u stoprocentnom vlasništvu JP Srbijagas. Sada je Srbijagas preneo akcije živinara na državu, čime se stiču uslovi za sprovođenje socijalnog programa.

Posle prijava za otpremninu od 200 evra po godini radnog staža i povezivanja radnog staža, dokumentacija će biti prosleđena Ministarstvu rada.

Nacionalna služba za zapošljavanje će posle isplate otpremnina i povezivanja radnog staža biti nadležna za dalje rešavanje statusa.

Zaposleni će, dakle, moći da ostvaruju zaštitu po programima NSZ, a nad “Agroživom” će biti otvoren stečaj.

Izvor: Novosti.rs
Previous Od juna Air Serbia leti za Ohrid
Next Sutra raspisivanje pokrajinskih izbora

You might also like

Kompanije

OakNorth – prva britanska digitalna banka koja je objavila godišnju dobit

OakNorth je postala prva od britanskih digitalno fokusiranih banaka koja je objavila godišnju dobit, zabeleživši dobit pre oporezivanja od 10,6 miliona funti, nakon dve pune godine poslovanja.

Kompanije

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto. Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer

Energetika i naftna industrija

Chevron mora da plati Ekvadoru 9,5 mlrd dolara zbog zagađivanja

Ekvadorski ustavni sud potvrdio je presudu prema kojoj naftni div Chevron mora da plati 9,5 milijardi dolara odštete zbog višedecenijskog zagađivanja prašumskih područja nastanjenih indijanskim plemenima.