Planinka ostvarila rekordan profit zahvaljujući Prolom vodi i turizmu

Planinka ostvarila rekordan profit zahvaljujući Prolom vodi i turizmu

Hotelijersko preduzeće Planinka, koje puni i čuvenu „prolom“ vodu, zabeležilo je odlične poslovne rezultate u prošloj godini.

Poslovni prihod kompanije porastao je 12,2 odsto na 1,3 milijarde dinara, dok je poslovna dobit skočila 30,6 odsto na 414,1 milion dinara. Neto dobit kompanije dostigla je rekordan iznos od 384,5 miliona dinara što je skok od 14,5 odsto u odnosu na 2014. godinu.

Skupština akcionara ove kompanije, koja na Beogradskoj berzi vredi 1,5 milijardi dinara (12,5 miliona evra), prošle godine je donela odluku o povlačenju akcija sa berzanskog tržišta uz pravo nesaglasnih akcionara na otkup akcija.

Akcije Planinke, kao i većina drugih hartija, istorijski maksimum na Beogradskoj berzi dostigle su u maju 2007. godine na nivou od 49.800 dinara, dok su najniže vredele na početku svog berzanskog puta 2003. godine kada su koštale 5.500 dinara.

Planinka u svom vlasništvu ima punionicu prirodne Prolom vode, hotele Radan u Prolom Banji i hotele Kopaonik i Jelak u Lukovskoj banji.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Ovo su prosečne plate u regionu i Srbiji
Next Od juna Air Serbia leti za Ohrid

You might also like

Berza

Komisija za hartije od vrednosti proverava prodaju akcija Energoprojekta

Komisija za hartije od vrednosti (HOV) Srbije proverava prodaju akcija beogradske kompanije Energoprojekt na Beogradskoj berzi, rečeno je danas Beti u komisiji.

Kompanije

Renault pod istragom zbog manipulacija štetnim gasovima

Francuski istražitelji su protiv automobilske kompanije Renault pokrenuli istragu zbog sumnji da je manipulisala na testovima merenja emisije izduvnih gasova.

Kompanije

Kompanija Deichmann najavila širenje u ovoj godini

Najveći evropski prodavac obuće Deichmann nastaviće širenje u ovoj godini.