Dinar ojačao, danas 122,74 dinara za evro

Dinar ojačao, danas 122,74 dinara za evro

Vrednost dinara je porasla 0,2 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs iznosi 122,7355 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

U poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,9 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,2 odsto te je zvanični srednji kurs danas 108,9530 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,3 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 3,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 2,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 510 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Moody’s: Poboljšan kreditni rejting Srbije
Next Istorijska poseta: Američki predsednik na Kubi

You might also like

Evropske berze: Katalonska kriza zabrinula ulagače

Na evropskim berzama u sredu se trguje oprezno, pri čemu su zbog katalonske krize pod najvećim pritiskom španske i akcije banaka.

Wall Street: Oprez na berzama nakon Fedovih odluka

Na Wall Streetu su u sredu S&P 500 i Dow Jones indeks dostigli nove rekordne nivoe, dok je Nasdaq indeks oslabio u opreznom trgovanju nakon što je Fed najavio smanjenje bilansa i

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze pod pritiskom automobilskog sektora

Na evropskim berzama u utorak ujutro indeksi su pod pritiskom, što je najviše posledica pada cena akcija u automobilskom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply