Dinar ojačao, danas 122,74 dinara za evro

Dinar ojačao, danas 122,74 dinara za evro

Vrednost dinara je porasla 0,2 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs iznosi 122,7355 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

U poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto,

Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,9 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je oslabila 0,2 odsto te je zvanični srednji kurs danas 108,9530 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 1,3 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 3,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 2,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 510 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Moody’s: Poboljšan kreditni rejting Srbije
Next Istorijska poseta: Američki predsednik na Kubi

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Rast evra nakon pobede Emmanuela Macrona

Evro je zabeležio rast od 0,1 odsto nakon pobede pro-evropskog kandidata Emmanuela Macrona u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

Akcije Dropboxa uzletele 35 odsto

Cena akcije Dropboxa skočila je više od 35 odsto u petak, prvog dana trgovanja tom akcijom na berzi, jer su ulagači, uprkos oštrom padu američkih tržišta, pokazali veliki interes za prvu veću inicijalnu

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Nafta skočila, indeksi miruju

Na Wall Streetu su u sredu S&P 500 i Nasdaq indeks pali, iako je snažan skok cena nafte podstakao rast akcija u energetskom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply