Marko Čadež: Firme do dokumenata elektronskim putem

Marko Čadež: Firme do dokumenata elektronskim putem

Privredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, tako da će već polovinom ove godine preduzeća moći elektronskim putem da nabave dokumenta.

“Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS, značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost poslovanja naših kompanija”, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je podsetio na činjenicu da PKS godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata.

Pojedini sertifikati, uverenja, mišljenja i potvrde, koje izdaje nacionalna asocijacija srpske privrede, po osnovu javnih ovlašćenja, biće ponuđeni kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama.

foto: iclues.info

foto: iclues.info

Većim korišćenjem informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi Privredne komore Srbije – poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji, navodi se u saopštenju PKS.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za predstavnike stranih kompanija koje posluju u Srbiji, unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – BMZ, u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Deo online servisa Privredne komore Srbije biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug

 

Previous Rusija: Pao avion u Rostovu, nema preživelih
Next Ovih devet država neće postojati za sto godina

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Sa kakvim problemima se suočavaju preduzetnici u prvim godinama biznisa?

U 2016. godini država je kroz finansijsku podršku vrednu 16 milijardi dinara pomogla razvoju preduzetnika u raznim fazama poslovanja. Šta je veći problem – nedostatak novca ili manjak drugih podsticaja koje

Preduzetništvo 0 Comments

Fiskalni savet: Porezi i doprinosi na zarade mogli bi da budu smanjeni 2 do 3,5 odsto

Porezi i doprinosi na zarade u narednoj godini bi mogli da budu smanjeni za najmanje dva do najviše 3,5%, što bi uz rast javnih investicija bila još jedna mera za

Preduzetništvo 0 Comments

Jeftino preprodaju propali biznis

Kreditna aktivnost u Srbiji već duže vreme tavori, jer dok građani još i nekako podižu kredite, privreda kao da je odustala.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply