Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Tokom 2016. godine Eurobanka i Vojvođanska banka će se spojiti u jednu banku, pod okriljem Nacionalne banke Grčke.

Prema nezvaničnim informacijama, preuzimanje Eurobanke od strane Vojvođanske je u toku i završiće se tokom ove godine, pišu Novosti.

Pre tri godine je Nacionalna banka Grčke, u čijem sklopu posluje Vojvođanska banka, počela proces preuzimanja Eurobanke, ali je ceo postupak “zamrznut”.

Takođe, Alfa banka je pre četiri godine stopirala odluku o spajanju sa Eurobankom dok se ne sačeka ishod dogovora grčke vlade sa privatnim kreditorima o otpisu 100 milijardi evra grčkog duga i do dana današnjeg nema epiloga.

Osim spajanja Eurobanke i Vojvođanske, kako tvrde evropski zvaničnici, Grčka će, u sklopu novih reformi, od četiri najveće banke, koje inače posluju i u Srbiji, napraviti dve. Četiri najveće banke u Grčkoj drže 95 odsto tržišta u toj zemlji i gotovo 15 odsto tržišta u Srbiji.

Narodnoj banci Srbije još nije uputila zahtev ni Eurobanka, niti Vojvođanska za davanje dozvole za rad banke koja bi se osnovala spajanjem ove dve banke.

Izvor: Novosti.rs
Previous Na koliko Ikea proizvoda stoji "proizvedeno u Srbiji"?
Next Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

You might also like

Kompanije 2 Comments

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

Društvo 1Comments

Gas za domaćinstva ipak poskupljuje?

Uprkos uveravanjima iz “Srbijagasa” sa početka godine da “za sada neće biti poskupljenja”, gas za domaćinstva bi mogao poskupeti već od aprila, pišu “Novosti”.

Kompanije 0 Comments

WikiLeaks: Appleovi uređaji hakovani od strane CIA

WikiLeaks i osnivač ove stranice Julian Assange objavili su “Tamnu materiju”, najnovije dokumente iz serijala “Vault 7”. Otkriveno je da je CIA zloupotrebljavala iPhone od 2008. godine, ili godinu nakon

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply