Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Tokom 2016. godine Eurobanka i Vojvođanska banka će se spojiti u jednu banku, pod okriljem Nacionalne banke Grčke.

Prema nezvaničnim informacijama, preuzimanje Eurobanke od strane Vojvođanske je u toku i završiće se tokom ove godine, pišu Novosti.

Pre tri godine je Nacionalna banka Grčke, u čijem sklopu posluje Vojvođanska banka, počela proces preuzimanja Eurobanke, ali je ceo postupak “zamrznut”.

Takođe, Alfa banka je pre četiri godine stopirala odluku o spajanju sa Eurobankom dok se ne sačeka ishod dogovora grčke vlade sa privatnim kreditorima o otpisu 100 milijardi evra grčkog duga i do dana današnjeg nema epiloga.

Osim spajanja Eurobanke i Vojvođanske, kako tvrde evropski zvaničnici, Grčka će, u sklopu novih reformi, od četiri najveće banke, koje inače posluju i u Srbiji, napraviti dve. Četiri najveće banke u Grčkoj drže 95 odsto tržišta u toj zemlji i gotovo 15 odsto tržišta u Srbiji.

Narodnoj banci Srbije još nije uputila zahtev ni Eurobanka, niti Vojvođanska za davanje dozvole za rad banke koja bi se osnovala spajanjem ove dve banke.

Izvor: Novosti.rs
Previous Na koliko Ikea proizvoda stoji "proizvedeno u Srbiji"?
Next Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Milojko Arsić: Javni sektor Srbije i ne troši toliko mnogo koliko isporučuje loše usluge

Bolja naplata poreskih prihoda u 2017. godini je moguća, ali za to su potrebne sistematske reforme Poreske uprave, ocenio je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.

Svetske berze 0 Comments

Dolar oslabio uprkos povećanju kamata Feda

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle nedelje oslabio, iako je američka centralna banka povećala ključne kamatne stope po drugi put od početka godine.

Kompanije 0 Comments

Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Cene akcija kompanije ”Mattel” pale su više od osam odsto nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo te najavio ukidanje 2.200 radnih mesta,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply