Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Vojvođanska banka preuzima EFG banku

Tokom 2016. godine Eurobanka i Vojvođanska banka će se spojiti u jednu banku, pod okriljem Nacionalne banke Grčke.

Prema nezvaničnim informacijama, preuzimanje Eurobanke od strane Vojvođanske je u toku i završiće se tokom ove godine, pišu Novosti.

Pre tri godine je Nacionalna banka Grčke, u čijem sklopu posluje Vojvođanska banka, počela proces preuzimanja Eurobanke, ali je ceo postupak “zamrznut”.

Takođe, Alfa banka je pre četiri godine stopirala odluku o spajanju sa Eurobankom dok se ne sačeka ishod dogovora grčke vlade sa privatnim kreditorima o otpisu 100 milijardi evra grčkog duga i do dana današnjeg nema epiloga.

Osim spajanja Eurobanke i Vojvođanske, kako tvrde evropski zvaničnici, Grčka će, u sklopu novih reformi, od četiri najveće banke, koje inače posluju i u Srbiji, napraviti dve. Četiri najveće banke u Grčkoj drže 95 odsto tržišta u toj zemlji i gotovo 15 odsto tržišta u Srbiji.

Narodnoj banci Srbije još nije uputila zahtev ni Eurobanka, niti Vojvođanska za davanje dozvole za rad banke koja bi se osnovala spajanjem ove dve banke.

Izvor: Novosti.rs
Previous Na koliko Ikea proizvoda stoji "proizvedeno u Srbiji"?
Next Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

You might also like

Kompanije 0 Comments

SAD: Veliki optimizam malih preduzeća od 1980. godine

Optimizam među malim preduzećima u SAD je u decembru porastao najbržim tempom od 1980. godine, zbog drastičnog poboljšanja njihovih očekivanja u pogledu perspektiva ekonomije nakon održavanja predsedničkih izbora.

Kompanije 0 Comments

Buffett donirao fondaciji Gates 3,17 milijardi dolara

Poznati investitor Warren Buffett u ponedeljak je donirao oko 3,17 milijardi dolara akcija svoje kompanije Berkshire Hathaway za fondaciju Bill & Melinda Gates i još četiri porodične dobrotvorne organizacije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ana Brnabić: Iduće godine nezaposlenost ispod 10 odsto

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je sinoć da će građani Srbije u idućoj godini živeti bolje u svi segmentima a da će se ići i ka daljem smanjenju stope nezaposlenosti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply