Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

“Poslovni prihodi Skijališta Srbije se u poslednje tri godine povećavani za oko 25 odsto. U decembru 2015. godine neto prihod je bio 68 odsto veći nego u istom mesecu prethodne godine, dok je u februaru 2016. godine promet bio 285 miliona dinara, čime je poremašen rekord iz februara prošle godine”, navodi se u saopštenju Skijališa Srbije.

Takav poslovni rezultat, po rečima Ljevnaića, postignut je zahvaljujući, pre svega, umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenju broja stalno zaposlenih.

On je reko da su do 2011. godine racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova ostvarene uštede u iznosu od oko 104 miliona dinara.

Ljevnaić je podsetio da su u julu 2012. godine samoinicijativno umanjene zarade u Skijalištima Srbije u proseku za oko 18 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Rudarski i energetski sektor podižu indekse
Next Zašto je kupovina preko interneta budućnost

You might also like

Kompanije 0 Comments

Dobra zarad Warren Buffeta na akcijama Applea

Poznati američki investitor Warren Buffett sa svojom holding kompanijom Berkshire Hathaway ostvario je značajnu zaradu na akcijama kompanije Apple u kojoj je udeo povećao verujući da će cena ići naviše.

Kompanije 0 Comments

Burberry: Prodaja porasla 4 odsto

Britanski brend luksuznih proizvoda, Burberry, objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal 2018, koji je pokazao uzlazni trend poslovanja na azijskom tržištu.

Kompanije 0 Comments

EU ne donosi odluku o prodaji Železare Smederevo

Informacija da će Evropska komisija u prvoj polovini aprila doneti odluku da li će dozvoliti Srbiji da proda Železaru Smederevo kineskoj kompaniji HBIS je potpuno netačna, kaže za Danas dobro

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply