Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

“Poslovni prihodi Skijališta Srbije se u poslednje tri godine povećavani za oko 25 odsto. U decembru 2015. godine neto prihod je bio 68 odsto veći nego u istom mesecu prethodne godine, dok je u februaru 2016. godine promet bio 285 miliona dinara, čime je poremašen rekord iz februara prošle godine”, navodi se u saopštenju Skijališa Srbije.

Takav poslovni rezultat, po rečima Ljevnaića, postignut je zahvaljujući, pre svega, umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenju broja stalno zaposlenih.

On je reko da su do 2011. godine racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova ostvarene uštede u iznosu od oko 104 miliona dinara.

Ljevnaić je podsetio da su u julu 2012. godine samoinicijativno umanjene zarade u Skijalištima Srbije u proseku za oko 18 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Rudarski i energetski sektor podižu indekse
Next Zašto je kupovina preko interneta budućnost

You might also like

Kompanije 0 Comments

FED: Velike američke banke bi izdržale još goru recesiju

Najveće banke u SAD-u bi izdržale ozbiljnu recesiju i bile bi u stanju da i dalje kreditiraju američka domaćinstva i kompanije, saopštile su Federalne rezerve (Fed).

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ovogodišnja zarada EPS-a viša nego u 2015. godini

V. d. direktora EPS Milorad Grčić izjavio je u utorak da Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” ima na računu 52 milijarde dinara, a u prvih 10 meseci ove godine ostvarilo je dobit

Kompanije 0 Comments

HTC: Veća prodaja, manji gubitak

U poslednjem objavljenom finansijskom izveštaju kompanije HTC, koje se tiče četvrtog kvartala 2016. godine, vidljivo je kako je kompanije u tom razdoblju zabeležila operativni gubitak od 118 milona dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply