Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

“Poslovni prihodi Skijališta Srbije se u poslednje tri godine povećavani za oko 25 odsto. U decembru 2015. godine neto prihod je bio 68 odsto veći nego u istom mesecu prethodne godine, dok je u februaru 2016. godine promet bio 285 miliona dinara, čime je poremašen rekord iz februara prošle godine”, navodi se u saopštenju Skijališa Srbije.

Takav poslovni rezultat, po rečima Ljevnaića, postignut je zahvaljujući, pre svega, umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenju broja stalno zaposlenih.

On je reko da su do 2011. godine racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova ostvarene uštede u iznosu od oko 104 miliona dinara.

Ljevnaić je podsetio da su u julu 2012. godine samoinicijativno umanjene zarade u Skijalištima Srbije u proseku za oko 18 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Rudarski i energetski sektor podižu indekse
Next Zašto je kupovina preko interneta budućnost

You might also like

Turizam

Srbija od nautičkog turizma može da inkasira 10 miliona evra

Nautički turizam i Srbiji nije prepoznat kao privredna grana, a on bi mogao državi da donese 10 miliona evra godišnje, rekao je Tanjugu predsednik Grupacije za nautičku privredu i turizam Privredne

Berza

Pirelli izlazi na Milansku berzu

Italijanski “Pirelli” utvrdio je cenu svojih akcija za izlazak na Milansku berzu. 

Kompanije

Isplata preostale dividende Aerodroma 11. septembra

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će drugi deo dividende iz prošlogodišnje dobiti biti isplaćen 11. septembra.