Beogradska berza: Blagi rast, NIS zabeležio najveću cenu u poslednja dva meseca

Beogradska berza: Blagi rast, NIS zabeležio najveću cenu u poslednja dva meseca

Beogradska berza 18.03.2016.

 

Poslednji trgovački dan u nedelji doneo je nešto življu investicionu aktivnost i blagi rast domaćeg tržišta akcija. Indeks Belex15 ojačao je za petinu procenta na 602 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 20,7 miliona RSD (0,17 miliona EUR).

 

Najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ojačao 0,6% na 971 RSD uz promet od 7,9 miliona RSD. Najveći domaći građevinar beležio je velike fluktuacije u ceni, kretavši se u rasponu 920-1.000 RSD.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Naftna industrija Srbije (NIIS) je registrovala najvišu cenu na zatvaranju još od 11. januara. NIS je registrovao promet od 2,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 586 RSD što je rast od 1,4% u odnosu na prethodni trgovački dan. Aerodrom Nikola Tesla (AERO) je oslabio pola procenta na 960 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) pao 3,5% na 853 RSD uz identičnu realizaciju.

 

metalac gornji milanovac

Fotowww.metalacbojler.com

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je blago porastao na 2.550 RSD uz promet od 4,1 milion RSD, dok je dobitnik dana bilo Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje je skočilo 5,7% na 4.150 RSD zu promet od 1,4 miliona RSD. Uprkos današnjem rastu, Jedinstvo predstavlja jednu od najslabijih karika indeksa Belex15 u tekućoj godini sa padom vrednosti od 18,6%.

 

Foto: bif.rs

Foto: bif.rs

Imlek (IMLK) je ojačao 1,2% na 5.192 RSD uz promet od 1,8 miliona RSD, dok je AIK banka (AIKB) blago napredovala do 1.833 RSD uz realizaciju od nepun 1 milion RSD. Među prometnijim akcijama bio je i Messer Tehnogas (TGAS) koji je oslabio 1,6% na 8.000 RSD uz trgovanje vredno 0,4 miliona RSD.

 

Obveznica stare devizne štednje, A2016, zabeležila je minoran promet, bez promene prinosa od 3,99%.

 

Izvor:WiseBroker
Previous Colliers: Krupan internacionalni kapital spušta se u Rumuniju i region Centralnoistočne Evrope
Next Procurele informacije o TTIP

You might also like

Dinar nastavio pad prema evru, NBS intervenisala na deviznom tržištu kako bi ublažila oscilacije kursa

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,7873 dinara za jedan evro, što je nova najniža vrednost srpske valute prema evropskoj u ovoj

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Ulagači ohrabreni Trumpovim potezom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija porasle jer je ulagače ohrabrio proračunski predlog predsednika Donalda Trumpa, no trgovalo se oprezno zbog slabih ekonomskih pokazatelja.

Azijske berze: Ulagači oprezni uoči poruka Feda

Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno, a vrednost dolara prema korpi valuta kreće se oko najviše nivoe u gotovo četiri meseca dok se čekaju poruke sa sednice čelnika američke centralne banke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply