Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

“Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi”, navodi se u saopštenju.

Putnici mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga preko sajta kompanije Air Serbia (airserbia.com), po ceni od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Foto: worldairlinenews.com

Foto: worldairlinenews.com

Generalni direktor kompanije Air Serbia Dane Kondić izjavio je da će novi letovi će imati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, što će omogućiti da se zadovolji tražnja za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, a doprineće i unapređenju trgovinskih tokova.

Kondić je ocenio i da ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma, navodeći da je gotovo 42.000 ruskih turista posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene između dve država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.

U saopštenju se navodi da će novi letovi dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Air Serbia ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima između Moskve, do koje Air Serbia tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Minimalac i dalje 121 dinar po radnom satu
Next Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva u Beogradu

You might also like

Industrija 0 Comments

EU blizu izricanja rekordne kazne

Zbog kartelskog udruživanje šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija.

Industrija 0 Comments

Galenika premašila ovogodičnje planove

Saopštenje koje je izdala kompanija “Galenika” govori da je u poslednjem kvartalu 2016. godine ova fabrika lekova nadmašila sve poslovne planove, a na domaćem tržištu u poslednja četiri meseca prodala je

Kompanije 0 Comments

Koncesija za aerodrom Vinci Airportsu

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je danas da je francuska kompanija Vinci Airports pobedila na tenderu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply