Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

“Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi”, navodi se u saopštenju.

Putnici mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga preko sajta kompanije Air Serbia (airserbia.com), po ceni od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Foto: worldairlinenews.com

Foto: worldairlinenews.com

Generalni direktor kompanije Air Serbia Dane Kondić izjavio je da će novi letovi će imati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, što će omogućiti da se zadovolji tražnja za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, a doprineće i unapređenju trgovinskih tokova.

Kondić je ocenio i da ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma, navodeći da je gotovo 42.000 ruskih turista posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene između dve država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.

U saopštenju se navodi da će novi letovi dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Air Serbia ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima između Moskve, do koje Air Serbia tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Minimalac i dalje 121 dinar po radnom satu
Next Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva u Beogradu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Ryanair zauzela prvo mesto po broju prevezenih putnika

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair postala je najveća evropska avio-kompanija po broju prevezenih putnika, pretekavši nemačku kompaniju Lufthansa, pokazali su objavljeni podaci.

Kompanije 0 Comments

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne

Transport 0 Comments

Belavia: Od 31. marta direktan let do Minska

Beloruska aviokompanija Belavia pojačaće svoju liniju ka Beogradu, dodavanjem jednog novog direktnog leta, prenosi portal Aviatica.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply