Sajam automobila počinje danas

Sajam automobila počinje danas

Na sajmu automobila “DDOR BG Car Show 05”, koji danas počinje u Beogradu, biće predstavljeno 35 automobilskih brendova i desetak brendova privrednih vozila.

Na sajmu automobila “DDOR BG Car Show 05”, koji danas počinje u Beogradu, biće predstavljeno 35 automobilskih  brendova i desetak brendova privrednih vozila.

Na Beogradskom sajmu će, uporedo sa sajmom “DDOR BG Car Show 05”, biti održan i Međunarodni sajam motocikala “Motopasion”, na kome će učestvovati više od 300 izlagača iz 20 zemalja. 

Te manifestacije, koje traju do 23. marta, otvoriće ministar privrede Željko Sertić.

Sajam “DDOR BG Car Show 05” i “Motopasion” je najveća ovogodišnje manifestacije u sektoru auto-moto industrije u regionu.

Interesovanje izlagača i gostiju nagoveštava možda i rekordan broj posetilaca – oko 140.000, kažu u Beogradskom sajmu.

foto: automobili.dnevnik.hr

foto: automobili.dnevnik.hr

Uz očekivani rekordan broj automobilskih brendova, uključujući i one najekskluzivnije iz premijum segmenta – Mercedes-Benc, BMW, Audi, Citroen, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Mitsubishi, KIA, GAZ, SEAT, VW, Renault, Nisan, Dacija, GWS, Sang Jong, Toyota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi – posetioci će biti počašćeni i brojnim premijerama.

Među njima su evropska postpremijera novog mercedesa E klase, “renault megan”, “renault talisman”, “ford mustang”, “opel astra”, “audi Q7” i “A4”, “BMW X1”, “mazda MX-5”, “fiat tipo”, “KIA sportage”, nova “toyota prius” i “toyota mirai”, potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu sa pogonom na vodonik. Takođe, premijerno će biti predstavljen i novi Bentley.

U moto segmentu kolonu predvode “Harley Davidson”, BMW, Honda, Yamaha, Suzuki, Sim, Sprint, te popularni brendovi Vespa, Gilera, Aprilia, Piaggio, Scarabeo, Derby i Moto Guzzi iz Piaggio grupe, a tu su i najnoviji modeli sajamskih “povratnika”, kao što su Ducati, Kawasaki i Kimco.

Akcenat velikog dela sajamskih postavki je na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja, tako da će posebna atrakcija biti automobilu “sirma” (Syrma) – koncept  sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu i to u jednom jedinom primerku.

Sajam će će se održavati u halama 1, 2, 3A, 1A i 4, i biće otvoren svakog dana od 10 do 20 sati. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. 

Poseban sajamski poklon posetiocima je “Porodični dan” 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu – 500 dinara za roditelje sa decom do 16 godina.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Nakon sastanka Fed-a cena zlata porasla više od 3 odsto, evro blizu nivoa 1,13 dolara
Next Standard&Poor’s: Visok kreditni rizik u BiH

You might also like

Transport

Wizz Air uveo liniju Budimpešta-Sarajevo

Wizz Air uveo je novu liniju Budimpešta-Sarajevo kao jedinu direktnu vezu između Mađarske i Bosne i Hercegovine, saopštio je mađarski low-cost prevoznik.

Transport

Samsung pregovara sa Fiatom o preuzimanju ogranka Magneti Marelli

Južnokorejska kompanija Samsung electronics je u poodmakloj fazi pregovora sa kompanijom Fiat Chrysler Automobili o preuzimanju dela ili celokupnog poslovanja proizvođača auto-delova Magneti Marelli.

Kompanije

Fiat zadovoljan zbog veće prodaje automobila

Prodaja automobila u Evropi je ubrzala u februaru za 14,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a u Italiji za čak četvrtinu.