Galenika Fitofarmacija u 2015. ostvarila dobit od 873 miliona, rast od 15 odsto

Galenika Fitofarmacija u 2015. ostvarila dobit od 873 miliona, rast od 15 odsto

Zemunski proizvođač pesticida, Galenika Fitofarmacija, uspešno je okončao poslovnu godinu nadmašivši krajnji rezultat postavljen planom.

Fitofarmacija je u 2015. zabeležila poslovni prihod od 3,8 milijardi dinara što je povećanje od 4,6 odsto u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit povećana za 9,2 odsto dostigavši nivo od 880,3 miliona dinara. Neto dobit kompanije, delimično zahvaljujući rastu ostalih prihoda, porasla je stopom od 15,3 odsto na nepuna 873 miliona dinara.

U ovoj godini, uprava Fitofaramcije predviđa blagi rast prihoda i pad krajnjeg rezultata, u velikoj meri pod uticajem viših nabavnih cena inputa zbog jačanja kursa dolara. Kada je u pitanju dugo očekivani nastup na tržištu EU, ova kompanija je u procesu registracije tri proizvoda čiji nastup na tržištima članica EU očekuje u 2017. godini.

Akcije Fitofarmacije su prošle godine bile jedan od najvećih dobitnika na Beogradskoj berzi sa skokom od 43 odsto, dok u tekućoj godini registruju minus od 3,4 odsto. Po poslednjoj ceni od 2.295 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 6,06 milijardi dinara (49,2 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beogradska berza: Samo AIK sa milionskim prometom, blagi pad indeksa
Next Moskovska berza: Snažan rast indeksa, rublja dosegla četvoromesečni maksimum prema dolaru

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Industrija 0 Comments

HBIS ulaže 150 miliona evra u smederevsku Železaru do juna 2020.

Direktor kompanije HBIS Srbija Song Sihai kaže da će ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići nivo od 1,8 miliona tona, a proizvodnja odlivenih čeličnih slabova nivo od 1,7 miliona tona.

IBM i Visa započinju saradnju oko uređaja za plaćanje

IBM i Visa udružili su se kako bi omogućili kompanijama širom sveta da brzo uvedu sigurno plaćanje uz korištenje bilo koje naprave ili uređaja koji je spojen na Internet stvari

1 Comment

Leave a Reply