Dinar bez promene prema evru, danas 123,15 dinara za evro

Dinar bez promene prema evru, danas 123,15 dinara za evro

Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,1456 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,2 odsto.

U odnosu na američku, vrednost srpske valute je porasla 1,1 odsto te je zvanični srednji kurs danas 109,7261 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou ojačao za 0,2 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 3,7 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,4 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 510 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Odluka ECB-a donosi jeftinije kredite i u Srbiji
Next Sjedinjene Države protiv federalizacije Sirije i autonomije Kurda

You might also like

Berza

Montenegroberza: Promet u pola godine porastao 52%

“Prosečan mesečni promet u prvoj polovini godine iznosio je 4,87 miliona evra, a najveći promet u iznosu od 9,53 miliona evra zabeležen je u februaru”, navodi se u polugodišnjem Biltenu

Berza

Azijske berze u padu, dolar u skoku

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale, prateći pad Wall Streeta, dok je dolar ojačao jer je sve izvesnije da će američki Fed naredne nedelje povećati kamate.

Berza

Beogradska berza: Dominacija Alfa plama na berzi, istrgovano 4% akcija

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je rast tržišta i odličan promet, pre svega usled velikog trgovanja akcijama Alfa plama (ALFA).