Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost pojedinačne pomoći je od 240.000 do 1,8 miliona dinara i 6.569 direktnih i indirektnih korisnika biće podržano kroz tu pomoć.

Na ovogodišnjem javnom konkursu u okviru projekta “Zasad za budućnost”, koji je pokrenula Delta fondacija početkom prošle godine kako bi pomogla socijalno ugroženom stanovništvu kroz unapređenje poljoprivredne proizvodnje, učestvovao je veliki broj udruženja koja posluju po principu socijalnog preduzeća.

Kako je na dodeli pomoći kazao predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, 11 odabranih inicijativa na konkursu dobiće osim finansijske podrške i stručnu pomoć kompanije Delta agrar, kao i mogućnost otkupa proizvedenih poljoprivrednih kultura i stoke.

“Pored novca, mi želimo da pružimo i stručnu pomoć i znanje. Naša kompanija daje izuzetno veliki značaj društveno odgovornom poslovanju i samo u prošloj godini u razvoj društvene zajednice uložili smo 1,15 miliona evra i organizovali skoro 300 akcija i pomogli više od 4.500 ljudi”, kazao je Mišković.

Misković je dodao da je Delta agrar vodeća kompanija u poljoprivredi u Srbiji i regionu i da je to postignuto velikim i stalnim investicijama koje omogućavaju da se najbolja svetska tehnologija primenjuje u Srbiji.

Izvor: Beta
Previous Moskovska berza: Snažan rast indeksa, rublja dosegla četvoromesečni maksimum prema dolaru
Next Evro u petak 123 dinara, NBS danas prodala 10 miliona evra

You might also like

Kompanije

Tatjana Matić: IT stručnjake zapošljava samo 22 odsto preduzeća

Za uspešnu digitalnu transformaciju poslovanja, pored dobre zakonske regulative i infrastrukture, potrebno je i jačanje poverenja građana i privrede u elektronske servise, izjavila je na otvaranju konferencije Bizit 2016 državni

Agrobiznis

Srbija bi mogla da proizvodi hranu za preko 50 miliona ljudi

Srbija bi prema procenama poljoprivrednih stručnjaka mogla da proizvodi hranu za preko 50 miliona stanovnika i izvozi u vrednosti od preko 10 miliona evra godišnje, ali, nažalost, nedovoljno iskorišćava svoje

Transport

Škodina dobit u prošloj godini veća za 30 odsto

Najveća češka fabrika automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, nagradiće za uspešno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 evra, a prvi deo tih premija u iznosu od 1.700