Banjaluka: Subvencije za zapošljavanje

Banjaluka: Subvencije za zapošljavanje

Za subvencije za samozapošljavanje i zapošljavanje novih radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim delatnostima u budžetu grada Banjaluka za ovu godinu planirano je ukupno 800.000 KM.

Od ovog iznosa, 600.000 KM predviđeno je za zapošljavanje novih radnika i 200.000 KM za samozapošljavanje. Sredstva će biti raspoređena po osnovu javnog poziva, koji bi trebalo da bude raspisan krajem marta.

Novina definisana izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja subvencija za zapošljavanje novih radnika i za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim delatnostima, koji je usvojila Skupština grada, odnosi se na visinu subvencije za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje.

„Izmenama Pravilnika definisani su fiksni iznosi, i to od 3.000 KM, koje poslodavac dobija za nekfalifikovanog radnika, pa do 7.500 KM za pripravnika s visokom stručnom spremom“, rekao je Radenko Komljenović, načelnik Odeljenja za privredu.

Izvor: GdeInvestirati/NezavisneNovine
Previous NBS zadržala referentnu kamatu na postojećem nivou
Next Šešelja ne interesuje presuda Haškog tribunala i neće pratiti izricanje presude

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Ministarstvo trgovine organizuje besplatnu edukaciju za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizuje besplatne edukacije za mala i srednja preduzeća iz oblasti trgovine, kako bi unapredili

Najvažnije vesti 0 Comments

Zahtevi za reprogram poreskog duga od 1. aprila

Poreski dužnici u Srbiji moći će od 1. aprila do 4. jula da podnesu zahtev za reprogram duga koji nije veći od dva miliona dinara, ne računajući kamatu.

Preduzetništvo 0 Comments

Srbija subvencioniše turizam sa više od 700 miliona dinara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply