Za sanaciju štete od poplava 12.000 dinara po hektaru

Za sanaciju štete od poplava 12.000 dinara po hektaru

Vlada Srbije obezbedila je 12.000 dinara po hektaru kao pomoć za otklanjanje posledica nedavnih poplava, kaže ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ističe da se traže dodatna sredstva.

Ona je gostujući na RTS-u kazala i da je Vlada ukupno obezbedila 290 miliona dinara pomoći, ali da razgovara sa donatorima koji bi dali dodatna sredstva.

Prema procenama, poplavljeno je 6.000 hektara, od čega su polovina njive pripremljene za prolećnu setvu, deo su usevi, voćnjaci i malinjaci, ali tačni podaci će se znati kada Komisije za procenu štete završe posao na terenu, kaže ona.

“Nismo imali značajnije štete u stočarstvu, a to je rezultat toga što su poljoprivrednici na vreme izmestili životinje iz ugroženih zona”, rekla je Bogosavljević Bošković.

Ona je dodala i da poljoprivrednici treba da prijave štetu Komisijama za procenu štete pri lokalnim samoupravama, a na osnovu prijave Komisije će izaći na teren i uraditi procenu štete.

Prema njenim rečima, objedinjene prijave će zatim biti poslate Kancelariji za javna ulaganja, a sama ispata štete ići će preko Uprave za agrarna plaćanja pri Trezoru narodne banke Srbije.

Ministarka je dodala da proizvodi sa poplavljenog zemljišta nisu za upotrebu.

Izvor:N1
Previous Wall Street: Prognoza Morgan Stanleya podigla Apple
Next Azijske berze: Oprez uoči poruka iz Feda

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Koliko se zaista isplati proizvodnja lešnika u Srbiji?

Za lešnik je potrebno samo nešto novca, znanje i strpljenja. A opet, u Srbiji je proizvođača toliko malo da se 90 odsto lešnika uvozi.

Agrobiznis 0 Comments

Novih 82 miliona dinara za poljoprivredu

Korisnicima kojima je odobren kredit za nabavku sistema za navodnjavanje u Vojvodini, vredne 82 miliona dinara, dodeljen je 81 ugovor.

Najvažnije vesti 0 Comments

PKB nije interesantan Arapima?

Na poziv Vlade Srbije investitorima zainteresovanim za kupovinu Poljoprivrendog kombinata Beograd stiglo je više pisama o zanteresovanosti iz Kine, Singapura, Velike Brelike Britanije ali i od dve velike domaće kompanije, prenosi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply