Prodaje se zamak Grofa Drakule?

Prodaje se zamak Grofa Drakule?

Pre nekoliko dana saopšteno je da će najveća turistička atrakcija u Rumuniji – zamak grofa Drakule u Transilvaniji, ponuđena na aukciji za 60 miliona evra.

Vest da je zamak Bran dat na prodaju kojom će upravljati jedna kompanija iz Njujorka objavljena je na stranici travelandleisure.com, koju su zatim preneli brojni mediji. U međuvremenu su se javili vlasnici zamka koji tvrde da vest nije istinita.

“Primetili smo u medijima navode da se prodaje zamak Bran, ali oni su zasnovani na raznim novinskim člancima iz 2007. i 2009. godine, koji su potpuno ili delimično netačni. Zamak nije na prodaju”, izjavila je Aleksandra Kojanu.

Ona je dodala da se ova znamenitost trenutno nalazi u fazi renoviranja, uključujući električni lift u oknu prokopanom kroz čvrstu planinsku stenu, koji će povezivati zamak sa vrtovima u kojima će biti održavane različite izložbe na temu istorije dvorca i legendama o njemu.

“Sasvim je očigledno da zamak predstavlja sasvim specifičan i jedinstven objekat. Svake godine poseti nas najmanje pola miliona turista, a taj broj je u stalnom porastu, zbog čega stalno uključujemo dodatne izložbe i aktivnosti”, izjavio je gospodin Kojanu.

Pisac Bram Stoker, kojem je dvorac poslužio kao inspiracija za čuveni roman “Drakula”, zapravo nikad nije posetio ovu znamenitost. Opis imaginarnog zamka u romanu zasnovao na opisima koji su mu u tom trenutku bili dostupni u Velikoj Britaniji, navodi se na sajtu zamka Bran.

Izvor: GdeInvestirati/B92/Express.co.uk
Previous Kako uštedeti oglašavanjem na Facebooku?
Next Nemačka: Muškarci zarađuju 23% više od žena

You might also like

Društvo

Nemačka za projekte daje Srbiji još 5 miliona evra

Srbiji će za projekte tehničke saradnje dve zemlje dodeliti pet miliona evra, potvrdila je Savezna Republika Nemačka.

Društvo

Kupovna moć građana Hrvatske i Bugarske najgora u EU

Stvarna kupovna moć stanovnika Luksemburga je iznad proseka u Evropskoj uniji za 37 odsto, što je tu zemlju svrstalo na čelo liste po visini životnog standarda u 28-članom bloku u

Društvo

Najgorih 10 poslova u 2016. godini

Analiza podataka je najbolji posao kojim se možete baviti, a najgori je biti novinar.