Prodaje se zamak Grofa Drakule?

Prodaje se zamak Grofa Drakule?

Pre nekoliko dana saopšteno je da će najveća turistička atrakcija u Rumuniji – zamak grofa Drakule u Transilvaniji, ponuđena na aukciji za 60 miliona evra.

Vest da je zamak Bran dat na prodaju kojom će upravljati jedna kompanija iz Njujorka objavljena je na stranici travelandleisure.com, koju su zatim preneli brojni mediji. U međuvremenu su se javili vlasnici zamka koji tvrde da vest nije istinita.

“Primetili smo u medijima navode da se prodaje zamak Bran, ali oni su zasnovani na raznim novinskim člancima iz 2007. i 2009. godine, koji su potpuno ili delimično netačni. Zamak nije na prodaju”, izjavila je Aleksandra Kojanu.

Ona je dodala da se ova znamenitost trenutno nalazi u fazi renoviranja, uključujući električni lift u oknu prokopanom kroz čvrstu planinsku stenu, koji će povezivati zamak sa vrtovima u kojima će biti održavane različite izložbe na temu istorije dvorca i legendama o njemu.

“Sasvim je očigledno da zamak predstavlja sasvim specifičan i jedinstven objekat. Svake godine poseti nas najmanje pola miliona turista, a taj broj je u stalnom porastu, zbog čega stalno uključujemo dodatne izložbe i aktivnosti”, izjavio je gospodin Kojanu.

Pisac Bram Stoker, kojem je dvorac poslužio kao inspiracija za čuveni roman “Drakula”, zapravo nikad nije posetio ovu znamenitost. Opis imaginarnog zamka u romanu zasnovao na opisima koji su mu u tom trenutku bili dostupni u Velikoj Britaniji, navodi se na sajtu zamka Bran.

Izvor: GdeInvestirati/B92/Express.co.uk
Previous Kako uštedeti oglašavanjem na Facebooku?
Next Nemačka: Muškarci zarađuju 23% više od žena

You might also like

Politika 0 Comments

Francuska: Novi teroristički napad u Parizu, indetifikovan počinilac

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu.

Društvo 0 Comments

TS: Srbija nazadovala, ispred nas Slovenija, Hrvatska i Albanija

Međunarodno istraživanje Indeks otvorenosti budžeta (Open budget index – OBI) stvrstalo je Srbiju na 62. mesto od 115 zemalja, saopštava Transparentnost Srbija.

Društvo 0 Comments

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz budžeta

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply