SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije

SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije

Američki zvaničnici su saopštili da nisu unapred bili obavešteni o odluci ruskog predsednika Vladimira Putina o povlačenju vojnih snaga iz Sirije.

Agencija Rojters je prenela da su zvaničnici SAD bili iznenađeni ovom iznenadnom objavom iz Moskve.

Tim povodom oglasila se i Bela kuća, koja je saopštila da SAD prvo žele da vide “kakve su tačno namere Rusije”, preneo je AFP.

Francuska agencija takođe ocenjuje da je ova Putinova objava za Amerikance bila neočekivana.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se danas počne sa povlačenjem većeg dela ruskih snaga iz Sirije, ocenivši da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Rusija će zadržati centar za kontrolu letenja na sirijskoj teritoriji kako bi pratila sprovođenje primirja, saopšteno je iz Kremlja.

I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primirja, a ruske baze u Tartusu i Hmeimu u Siriji će nastaviti da rade rutinski, rekao je Putin.

“Naša mornarička baza u Tartusu i vazdušna baza na aerodromu Hmeim delovaće u rutinskom režimu. One treba da budu zastićene sa kopna, mora i iz vazduha”, rekao je ruski predsednik.

Izvor:Tanjug
Previous Putin naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije
Next PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

You might also like

Geopolitika

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog iranske rakete

Savet bezbednosti UN danas će održati hitnu sednicu posvećenu iranskom lansiranju rakete srednjeg dometa, saopštili su diplomatski izvori UN.

Geopolitika

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o hemijskom napadu u Siriji

Savet bezbednosti UN će u sredu održati vanrednu sednicu o navodnom hemijskom napadu u Siriji u kojem je poginulo 58 ljudi, od čega 11 dece, izjavila je američka ambasadorka pri

Geopolitika

Koje bi ekonomske posledice doneo rat sa Severnom Korejom?

Skuplji telefoni i televizori, poremećaj u svetskoj trgovini kao i veći američki javni dug bile bi najvažnije ekonomske posledice rata na korejskom poluostrvu.