Rusija počela povlačenje vojne opreme iz Sirije

Rusija počela povlačenje vojne opreme iz Sirije

Rusija je počela povlačenje vojne opreme iz Sirije, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

“Tehničko osoblje počelo je da priprema avione za duge letove ka bazama u Ruskoj Federaciji”, navodi ministarstvo u saopštenju.

Prilikom dugih letova na rastojanjima dužim od pet hiljada kilometara ruski avioni će izvoditi sletanja radi uzimanja goriva i kontrole tehničkog stanja. Oni će biti praćeni Vojno-transportnom avijacijom.

Povlačenje opreme označava kraj petomesečne ruske vojne akcije u Siriji.

Putin je rekao da je odluka o povlačenju vojske donesena u koordinaciji sa sirijskim predsednikom i da treba da bude stimulans za nastavak mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi.

Bela kuća je saopštila da su američki i ruski predsednik, Barak Obama i Vladimir Putin, razgovarali telefonom o najavljenom povlačenju.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je u razgovoru bilo reči o povlačenju ruskih snaga i “narednim koracima koji treba sprovesti u cilju prekida neprijateljstava”.

Izvor:Agencije
Previous Wall Street: Oprezna trgovina, čeka se Fed
Next Akcija: Stari papir za sadnice cveća i drveća

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Austrijski VIG preuzima osiguravajuće kompanije AXA u Srbiji

Austrijska Vienna Insurance Group (VIG) preuzima osiguravajuće kompanije AXA koje posluju u Srbiji. Kupovina će povećati VIG-ov tržišni udeo na srpskom tržištu na oko 11.5 posto, navodi se na sajtu

Kompanije 0 Comments

Kompanije Linde i Praxair spajanjem postaju najveći lider u proizvodnji industrijskih gasova

Nemački proizvođač industrijskih gasova Linde i njegov američki konkurent Prakser Praxair dogovorili su danas uslove najavljenog 65 milijardi dolara vrednog spajanja, radi kreiranja najvećeg svetskog lidera u tom sektoru.

Društvo 0 Comments

Od 8. juna državna uprava sama pribavlja podatke potrebne za izdavanje dokumenata

Prema Zakonu o opštem upravnom postupku, od 8. juna državna uprava neće smeti da prilikom izdavanja dokumenata od građana traži podatke koje već ima u službenim evidencijama, izjavila je ministar

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply