Revidiran nacrt zakona o radu Francuske

Revidiran nacrt zakona o radu Francuske

Francuski premijer Manuel Valls predstavio je revidirani nacrt zakona o radu, kojim je izašao u susret sindikatima posle masovnih protesta.

Sindikati su masovno bili protiv najavljenih vladinih mera, javlja Reuters.

Prema revidiranoj verziji, vlada više neće uvoditi ograničenja na visinu otpremnine koja se isplaćuje otpuštenim radnicima, već će ona u budućnosti postojati samo kao neobavezujuća smernica, prenosi britanska agencija Reuters.

„Želim nov početak za ovaj zakon. Reforme su zahtevan proces, u kom se radi o iznošenju predloga, diskusiji i slušanju“, izjavio je Valls predstavnicima sindikata.

foto: simmonsmattressgallery.ca

foto: simmonsmattressgallery.ca

Najnovije reforme će, prema tvrdnjama vlade u Parizu i poslovnih lidera, ohrabriti kompanije da angažuju veći broj radnika sa ugovorima na neodređeno, umesto onih sa ugovorima na određeno vreme, što će doprineti obaranju stope nezaposlenosti koja je u Francuskoj iznad deset odsto.

Međutim, uprkos današnjim ustupcima, sindikati CGT i FO su poručili da bi vlada trebalo u potpunosti da odbaci ovaj zakon, najavljujući mogućnost održavanja novih protesta u narednim nedeljama.

Protekle nedelje, desetine hiljada ljudi su protestovale širom Francuske protiv namere predsednika François Hollandea da uvede izmene u radnoj nedelji od 35 sati.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous MIPIM za početnike (2)
Next SAD: Za svaki potrošeni dolar na marihuanu, ekonomija zemlje prihoduje tri dolara

You might also like

Društvo 0 Comments

Najviše žalbi na obuću i mobilne telefone

U prvih devet meseci ove godine u Srbiji je zabeleženo 12.823 prigovora potrošača, a najveći deo se odnosi na obuću i mobilne telefone, kazala je Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacije

Društvo 0 Comments

Prosečna zarada u junu najveća na Vračaru

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada u Srbiji u junu iznosila je 49.226 dinara, s tim što su najveća primanja od 78.116 dinara imali stanovnici beogradske opštine

Društvo 0 Comments

Sawiris uložio polovinu svog bogatstva u zlato

Egipatski milijarder Naguib Sawiris uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato.

1 Comment

  1. Deki
    March 15, 16:02 Reply
    Radna nedelja kod nas takodje treba biti 35 sati. Nije bitno koliko radis vec kako radis i kako si organizovan. Zapamtite- I vo radi pa je vo.

Leave a Reply