Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva

Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva

U Beogradu je danas održan Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva na kojem se predstavilo 48 preduzeća u vlasništvu žena.

Kako je rečeno na otvaranju, cilj te manifestacije je promocija ženskog preduzetništva, kako bi iskustvo žena koje su već dokazane u svom biznisu ohrabrilo i podstaklo druge žene na aktivnije i samostalno poslovanje.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da je Grad Beograd čvrsto opredeljen da pomaže ženskom preduzetništvu i u budžetu je ove godine za te namene predvidjeno oko pet miliona dinara.

Mali je naglasio da žene mogu da konkurišu i za subvencije koje Grad Beograd predvideo za ovu godinu, koje su oko 62 miliona dinara, dodavši da će prednost imati samohrani roditelji.

On je istakao i da Beograd čini ogromne napore da obezbedi rodnu ravnopravnost i kreira povoljan poslovni ambijent i okruženje za razvoj ženskog preduzetništva, kao i da kompanije u ženskom vlasništvu više učestvuju u privrednom razvoju Beograda.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović kazao je da je žensko preduzetništvo u Srbiji i u Evropi u poslednjih nekoliko godina u ekspanziji i da je oko 30 odsto malih i srednjih preduzeća u vlasništvu žena.

“U ukupnom broju stanovnika u Srbiji žene učstvuju 51 odsto, a one takodje čine i 51 odsto od ukupnog broja nezaposlenih”, naveo je Martinović.

Prema njegovim rečima, žene su u Srbiji prošle godine činile i 46 odsto od ukupnog broja lica koje su dobile podsticaje za zapošljavanje.

Predsednica Odbora za privredu Skupštine Srbije Aleksandra Tomić kazala je Vlada Srbije ove godine preko Razvoje agencije Srbije opredelila preko 100 miliona dinara za žensko preduzetništvo, kao i da je Grad Beograd uzimanjem učešća u organizaciji ove manifestacije pokazao da ima sluha za žensko preduzetništvo koje je u Evropi podržano iz svih fondova.

Izvor:Beta
Previous Raste potražnja za Java programerima u Srbiji
Next Beogradska berza: Belex ponovo nadomak 600 poena, Energoprojekt najprometniji

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Konkurs: 270 stambenih jedinica za izbeglice u zakup, sa mogućnošću kupovine

Izbeglice i bivše izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje žive na teritoriji Beograda, a zainteresovani su za pomoć pri rešavanju stambenih potreba dobijanjem u zakup stanova u Zemun

Društvo 0 Comments

Svaka druga nemačka penzija manja od 800 evra

Skoro svaki drugi penzioner u ekonomski najjačoj evropskoj zemlji prima penziju manju od 800 evra , proizilazi iz izveštaja nemačkog Ministarstva za rad.

Društvo 0 Comments

Srbija kreće u borbu protiv porodičnig nasilja

Ove jeseni će u Srbiji uvođenjem novih krivičnih dela i niza zakonskih mera, biti pokrenuta sveobuhvatna borba protiv porodičnog nasilja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply