PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Otvaranje fabrike će danas svečano ozvaničiti predstavnik “PM Tehnika” Mike Kugler i direktor Slobodne zone u Svilajncu Tijana Jovanović, saopštila je Služba za odnose sa javnošću opštine Svilajnac.

Svečanosti će prisustovati zamenica ambasadora Švajcarske u Srbiji Polin Mentone i ekonomski ataše Dragica Tomčić.

Švajcarska kompanija je zakupila proizvodnu halu u “Velikom polju”, koju je opština izgradila i opremila potrebnom infrastrukturom za buduće investitore, i počela pripreme za otpočinjanje proizvodnje, navodi se u saopštenju.

U Industrijskoj zoni “Veliko polje” fabriku ima i Kompanija “Panasonic”, koja zapošljava 390 radnika, sa namerom da ove godine proširi proizvodnju i poveća broj zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije
Next Egipatska centralna banka devalvirala funtu

You might also like

Industrija 0 Comments

Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

Kompanije 0 Comments

Zašto privrednik iz Nemačke investira u Srbiju?

Na nedavno održanom poslovnom forumu u Franfurtu oko 200 nemačkih privrednika iskazalo je interesovanje za poslovanje u Srbiji. Šta naša zemlja nudi osim kvalitetne i jeftine radne snage?

Proizvođač iPhone telefona robotima će zameniti ljude

Iako se ovih dana uglavnom vodila rasprava da li će Apple uspeti da ubedi kompanije koje za njih proizvode iPhone telefone da se prebace u SAD, događa se nešto sasvim drugačije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply