PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

PM Technik: Otvaramo fabriku u Svilajncu

Švajcarska kompanija “PM Technik” otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni “Veliko Polje” u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra.

Otvaranje fabrike će danas svečano ozvaničiti predstavnik “PM Tehnika” Mike Kugler i direktor Slobodne zone u Svilajncu Tijana Jovanović, saopštila je Služba za odnose sa javnošću opštine Svilajnac.

Svečanosti će prisustovati zamenica ambasadora Švajcarske u Srbiji Polin Mentone i ekonomski ataše Dragica Tomčić.

Švajcarska kompanija je zakupila proizvodnu halu u “Velikom polju”, koju je opština izgradila i opremila potrebnom infrastrukturom za buduće investitore, i počela pripreme za otpočinjanje proizvodnje, navodi se u saopštenju.

U Industrijskoj zoni “Veliko polje” fabriku ima i Kompanija “Panasonic”, koja zapošljava 390 radnika, sa namerom da ove godine proširi proizvodnju i poveća broj zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD iznenađene odlukom o povlačenju ruskih snaga iz Sirije
Next Egipatska centralna banka devalvirala funtu

You might also like

Transport 0 Comments

Samsung pregovara sa Fiatom o preuzimanju ogranka Magneti Marelli

Južnokorejska kompanija Samsung electronics je u poodmakloj fazi pregovora sa kompanijom Fiat Chrysler Automobili o preuzimanju dela ili celokupnog poslovanja proizvođača auto-delova Magneti Marelli.

Industrija 0 Comments

Veterinarski zavod: Pad prihoda 25,2 odsto u prvih šest meseci

Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend smanjenja prihoda i negativnog poslovanja usled nestabilnih uslova na tržištu i nedovoljne sigurnosti u naplati potraživanja.

Kompanije 0 Comments

Porasla prodaja automobila u Kini

Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply