Milorad Grčić v. d. generalnog direktora EPS-a do javnog konkursa

Milorad Grčić v. d. generalnog direktora EPS-a do javnog konkursa

Milorad Grčić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, posle današnje odluke Vlade Srbije.

Grčić, koji je direktor Rudarskog basena Kolubara, obavljaće dužnost generalnog direktora EPS-a dok se ne sprovede i zvanični konkurs za to radno mesto. Odluku o javnom konkursu doneta je na sednici Vlade.

Foto: Aleksandar Obradović

Foto: Aleksandar Obradović

Prema saopštenju iz Vlade Srbije, bivši direktor Aleksandar Obradović smenjen je zbog neispunjavanja plana reorganizacije preduzeća i nepridržavanja mera štednje predviđenih u državnim organima i institucijama.

Obradović je imenovan za direktora EPS-a na period od četiri godine u oktobru 2014. godine, nakon konkursa na koji se prijavilo više od 70 kandidata. On je na mesto vršioca dužnosti direktora EPS-a prvi put izabran septembra 2012. godine, a potom mu je mandat produžavan u još dva navrata.

Zanimljivo je da je Obradović smenjen dan pre stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima, na osnovu kojeg bi mogao da se izlasni ili žali na tu odluku.

Izvor: Agencije
Previous EBRD investira u MSP sektor preko Komercijalne banke
Next Evropske berze u minusu, nafta u silaznoj putanji,evro stabilan prema dolaru

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ukrajinska aviokompanija UIA planira letove za Beograd od 2022.

Ukraine International Airlines (UIA) namerava da pokrene nove linije u narednih pet godina, među kojima su i letovi za Zagreb i Beograd.

Transport 0 Comments

Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više

Kompanije 0 Comments

Soko Štark dobio nagradu za najbolji odnos cene i kvaliteta

Nagrada za najpovoljniju kupovinu u Srbiji (Best Buy Award) za 2017/18, odlukom potrošača, pripala je kompaniji Soko Štark, prema veb anketi švajcarske organizacije za istraživanje tržišta Icertias.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply