Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Vlada Srbije još prošle nedelje je izvestila Tribunal o teškoćama sprovođenja naloga da lider radikala Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u Hagu 31. marta, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

“Tribunal je izvešten na vreme, ali ne možemo da govorimo o sadržaju tog podneska, odnosno izveštaja, jer je reč o poverljivom dokumentu”, rekao je Ljajić u Delta sitiju odgovarajući na pitranja novinara.

Ljajić je istakao da taj dokument nosi oznaku poverljivosti i da Vlada Srbije dok god se ne skine ta oznaka ne može da daje informacije o sadržaju tog dopisa koji je upućen Tribunalu.

Na pitanje šta se dešava sa postupkom u vezi sa troje članova SRS, Ljajić je rekao da je to uobičajen postupak i da je ministar pravde Nikola Slekaović juče dao objašnjenje o tome.

“Ista je situacija kao i u predmetu Šešelj, sve je u nadležnosti pravosudnih organa. Vlada se ne meša u rad nezavisnih institucija, kakvo je pravosuđe i mi ćemo poštovati svaku odluku sudskih organa i u jednom i u drugom predmetu”, naglasio je Ljajić.

Haški tribunal naložio je Vladi Srbije da ga do 15. marta obavesti o ispunjenosti naloga za izručenje Šešelja toj instituciji.

Izvor:Tanjug
Previous Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara
Next MIPIM za početnike (2)

You might also like

Politika 0 Comments

Potpisana Deklaracija o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske

Predsednik vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović potpisali su danas u Subotici Deklaracija o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske, koja

Politika 0 Comments

Del Ponte: Karadžić morao dobiti doživotnu

Carla Del Ponte, nekadašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala, smatra da je Radovan Karadžić morao da dobije doživotnu kaznu zatvora.

Društvo 0 Comments

Vučić: Pozicija Siniše Malog nije laka i nije dugoročno održiva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog “nije laka i nije dugoročno održiva”, mada je ocenio da je jedan od najboljih gradonačelnika

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply