Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Vlada Srbije još prošle nedelje je izvestila Tribunal o teškoćama sprovođenja naloga da lider radikala Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u Hagu 31. marta, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

“Tribunal je izvešten na vreme, ali ne možemo da govorimo o sadržaju tog podneska, odnosno izveštaja, jer je reč o poverljivom dokumentu”, rekao je Ljajić u Delta sitiju odgovarajući na pitranja novinara.

Ljajić je istakao da taj dokument nosi oznaku poverljivosti i da Vlada Srbije dok god se ne skine ta oznaka ne može da daje informacije o sadržaju tog dopisa koji je upućen Tribunalu.

Na pitanje šta se dešava sa postupkom u vezi sa troje članova SRS, Ljajić je rekao da je to uobičajen postupak i da je ministar pravde Nikola Slekaović juče dao objašnjenje o tome.

“Ista je situacija kao i u predmetu Šešelj, sve je u nadležnosti pravosudnih organa. Vlada se ne meša u rad nezavisnih institucija, kakvo je pravosuđe i mi ćemo poštovati svaku odluku sudskih organa i u jednom i u drugom predmetu”, naglasio je Ljajić.

Haški tribunal naložio je Vladi Srbije da ga do 15. marta obavesti o ispunjenosti naloga za izručenje Šešelja toj instituciji.

Izvor:Tanjug
Previous Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara
Next MIPIM za početnike (2)

You might also like

Društvo

Glasanje za novog generalnog sekretara UN: Gutereš u vodstvu, Vuk Jeremić drugi

Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš (Guterres) dobio je u petak najveću podršku u drugom krugu glasanja za novog generalnog sekretara UN, ali su se dve zemlje Saveta bezbednosti izjasnile da

Društvo

RIK: Konačan broj birača u Srbiji 6.739.441

U Srbiji će na opštim izborima koji se u nedelju održavaju moći da glasa 6.739.441 birač, izjavio je u petak uveče predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

Politika

Nikolić održao konsultacije sa Vučićem

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić održao je danas konstulacije sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, koji je ga je obavestio da ima većinu za formiranje vlade.