Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara

Jerry Seinfeld prodao 15 Porschea iz svoje kolekcije za 22 miliona dolara

Američki komičar i glumac Jerry Seinfeld, koji je poznat i kao veliki fan Porschea, prodao je deo svoje čuvene kolekcije automobila na aukciji na Floridi. Od 16 ponuđenih vozila nove vlasnike je dobilo njih 15, dok je samo jedan Porsche ostao neprodat.

Ako ste ljubitelj automobila marke Porschea sigurno vam nije promakla vest da Jerry Seinfeld namerava da ponudi deo svoje dragocene kolekcije na prodaju. Na aukciji koju je u petak 11. marta organizovala kuća Gooding & Company našlo se 16 modela iz raznih epoha nemačkog proizvođača – od 50-tih godina 20. veka, pa do danas.

Epilog – osim jednog, svi primerci su prodati, a američki komičar sada je bogatiji za 22 miliona dolara.

foto: elektroplan.de

foto: elektroplan.de

Najveću cenu dostigao je Porsche 550 Spyder iz 1955. za koga je novi vlasnik morao da izdvoji čak 5,3 miliona dolara (pre aukcije procenjena vrednost ovog automobila bila je 5-6 miliona). Jedini neprodati ostao je Porsche Carrera GT prototip iz 2000. (procenjena vrednost 1,5-2,3 miliona dolara).

Automobil od koga se očekivalo da dostigne najvišu cenu (5-7 miliona), trkački Porsche 917/30 Can-Am Spyder iz 1973, prodat je za “samo” 3 miliona dolara.

Ako mislite da je Jerry Seinfeld nakon aukcije u znatnoj meri ispraznio svoju garažu, varate se. Organizator kaže da su automobili koji su prodati na Floridi činili svega 10% od ukupne kolekcije automobila poznatog glumca.

Inače, pored Porschea, na aukciji su se našla i dva klasična Volkswagena. Tako je “buba” iz 1960. prodata za 121.000 dolara (što je rekord za ovaj model kada su u pitanju aukcijske prodaje) dok je VW Camper promenio vlasnika za 99.000 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Gooding&Company
Previous EBRD namerava ulagati u više projekata u Srbiji
Next Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

You might also like

Društvo 0 Comments

FAO: Stabilne cene hrane u januaru

Cene hrane u svetu bile su stabilne u januaru u odnosu na prethodni mesec, pošto je poskupljenje žitarica i jestivog ulja uravnoteženo pojeftinjenjem mlečnih proizvoda i šećera, saopštila je Agencija

Najvažnije vesti 0 Comments

Broj građevinskih dozvola povećan za 14,4 odsto

U Srbiji ima više od 28.000 aktivnih gradilišta, a broj izdatih građevinskih dozvola povećan je za 14,4 odsto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu.

Društvo 0 Comments

Šta se sve može kupiti sa prosečnom platom u Srbiji?

Ko u Srbiji živi “k’o bubreg u loju”, a ko cigarete kupuje na komad, i da li to ima veze sa gradom u kome živi?

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply