Huawei četvrti u Evropi po broju patenata

Huawei četvrti u Evropi po broju patenata

Huawei je zauzeo četvrto mesto po broju patenata prijavljenih kod Evropskog zavoda za patente (EPO), objavljeno je u godišnjom izveštaju ove kompanije.

Kompanija Huawei prijavila je ukupno 1 953 patenta u 2015. godini od čega je 1 197 prijavljenih patenata u oblasti digitalnih komunikacija, čime se drugu godinu za redom našao u samom vrhu ove oblasti.

Ispred kompanije Huawei na listi su se našle kompanije Philips, Samsung i LG, dok je Huawei za sobom ostavio kompanije Siemens i United Technologies. Na polju digitalnih komunikacija, kompanija Huawei je ispred kompanija Ericsson i Qualcomm.

“Ovi rezultati potvrđuju našu predanost zaštiti intelektualne svojine kao osnovne pokretačke snage inovacija sa snažnim fokusom na Evropu kao plodno tlo za njihov razvoj”, izjavio je Geogr Kreuz, Chief IP Counsel u kompaniji Huawei. “Evropsko poslovno okruženje idealno je za razvoj inovacija, a mi iz kompanije Huawei ponosni smo što se nalazimo na samom čelu procesa inovacija. Zaštita intelektualne svojine od velike je važnosti, a samim delovanjem na ovom polju postupno raste i broj prijavljenih patenata na teritoriji Evrope.”

foto: mql5.com

foto: mql5.com

Na globalnom tržištu, patenti su pokretačka snaga inovacije i razvoja. Patenti podstiču investicije koje su od vitalnog značaja u oblasti istraživanja i razvoja. Kako bi na što bolji način doprineo industriji svojim inovativnim patentima, Huawei svake godine investira više od 10% svojih prihoda u istraživanje I razvoj. Istraživačke aktivnosti kompanije u Evropi, gde više od 1900 visoko kvalifikovanih stručnjaka i konsultanata iz oblasti istraživanja i razvoja radi u kompaniji, predstavljaju kamen temeljac ove strategije. Evropska mreža istraživačkih centara, na čelu sa Evropskim istraživačkim institutom (European Research Institute – ERI) u belgijskom Levenu, dom su uspešnih saradnji sa evropskim partnerima.

Evropski zavod za patente kreće se u istom pravcu. U 2015. godini, EPO je uložio dodatne napore kako bi osigurao priliv poslovnih investicija u razvoj inovacija. Ova organizacija prva je među pet najvećih IP organizacija koja je dobila sertifikat za end-to-end proces, od priznavanja do publikacije. Osim toga, Evropski zavod za patente, napravio je značajan napredak ka jedinstvenom patentu. “EPO je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi u ovoj godini priznao prvi jedinstveni patent”, naglasio je predsednik EPO, gospodin Benoît Battistelli. “U decembru smo finalizovali sve pripreme. Nakon usvajanja pravilnika u decembru, EPO je legalno, tehnički i operativno spreman za priznavanje novog jedinstvenog patenta.”

Godišnji izveštaj EPO ukazuje na to da su prijave patenata ovoj organizaciji u 2015. godini zabeležile rast. Ukupno je prijavljeno 160 000 patenata, što predstavlja skok od 4.8% u odnosu na 2014. godinu. Broj priznatih patenata porastao je za 1.6% u 2015. godini, dostigavši broj od skoro 279 000.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous SAD: Za svaki potrošeni dolar na marihuanu, ekonomija zemlje prihoduje tri dolara
Next Ministarstvo turizma: 6.570 građana se prijavilo za vaučere

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Vindija planira nove farme pilića u Srbiji

Hrvatska kompanija Vindija u Lajkovcu, uz distributivni centar za celu Srbiju, ima jednu farmu pilića, a planira da otvori još pet, kao i mlekaru i savremenu klanicu koja će zapošljavati

Transport 0 Comments

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Transport 0 Comments

Qatar Airways obustavlja letove za četiri zemlje

Aviokompanija Qatar Airways je danas saopštila da je kao uzvratnu meru na neodređeno vreme obustavila sve letove za Saudijsku Arabiju, Ujedinjenje Arapske Emirate (UAE), Bahrein i Egipat.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply