Dinar stagnira prema evru, kurs 123,38 dinara za evro

Dinar stagnira prema evru, kurs 123,38 dinara za evro

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs danas iznosi 123,3834 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,4 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,4 odsto.

U odnosu na američku vrednost nacionalne valute je oslavila 0,5 odsto te je zvanični srednji kurs danas 110,0662 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 2,2 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 0,2 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa, Narodna banka Srbije je u ovoj godini na međubankarskom deviznom tržištu prodala 500 miliona evra i kupila 10 miliona.

Previous Evropske berze u zelenom, jeftiniji evro, nafta i zlato
Next Putin naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije

You might also like

Tema dana 0 Comments

Bankama će biti zabranjeno trgovanje zaostalim dugovima građana

Građani koji nisu u stanju redovno da otplaćuju zajmove ili su prestali da izmiruju obaveze, pre svega zbog gubitka posla, mogu da odahnu, jer neće pasti u ruke uterivača dugova.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Promet na međubankarskom deviznom tržištu nije pokazatelj razvijenosti i stabilnosti tržišta

Ukupan promet na međubankarskom deviznom tržištu (MDT) zaključno sa 31. julom 2016, ne uzimajući u obzir intervencije Narodne banke Srbije, iznosio je 4,1 milijardi evra, saopštila je NBS.

Najvažnije vesti 0 Comments

Narodna banka Srbije zadržala referentnu kamatu na postojećih 4,0 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 4,0 odsto, saopštila je centralna banka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply