Sirija: Nema primirja u oblasti Hama

Sirija: Nema primirja u oblasti Hama

Sirijska opozicija tvrdi da je oborila vojni avion koji pripada režimskim snagama u gradu Kafr Nabudahu, u severnom delu oblasti Hame, prenosi Al Jazeera.

Opozicija tvrdi da su raketu kojom je pogođen avion ispalili pripadnici Slobodne sirijske vojske.

Reporter Al Jazeere javlja da su pobunjenici osvojili određena područja u severnom delu Hame, nakon što su Vladine vazdušne snage prekršile primirje i bacile burad bombe na grad Kafr Nabudah koji je pod kontrolom opozicije.

Pozivajući se na vojne izvore “Sputnik” piše da je jedan pilot oborenog sirijskog aviona MiG-21 poginuo prilikom pokušaja da prizemlji oštećeni avion, dok se drugi pilot uspešno katapultirao i spustio na teritoriju koja je pod kontrolom sirijske vojske.

Kako piše “Sputnik” u oblasti Hama se vode žestoke borbe sirijske armije protiv pripadnika ISIL-a i Nusra fronta, za koje ne važi prekid vatre.

Izvor:Agencije
Previous Pronađene dve rakete u avionu koji je u Beograd doleteo iz Bejruta?
Next Veća zarada: Uzgajanje životinja na otvorenom

You might also like

Geopolitika 0 Comments

UN: Nastavak sirijskih mirovnih pregovora krajem avgusta

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura planira za kraj avgusta nastavak mirovnih pregovora između sirijskih vlasti i opozicije.

Geopolitika 0 Comments

Venecuela: Peticija za opoziv predsednika države

Venecuelanska opozicija podnela je danas izbornim vlastima 1,85 miliona potpisa, tražeći referendum za smenu predsednika Nicolasa Madura, koga okrivljuju za duboku ekonomsku krizu u zemlji.

Tema dana 0 Comments

SAD napale Siriju krstarećim raketama

Sjedinjene Države su rano jutros, po naređenju predsednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply